ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı Büyükşehir Başkanvekili Ahmet Büyükakça başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Mecliste 131 gündem maddesi görüşüldü. CHP Meclis Üyesi Recep Tokgöz tarihi Balbey Mahallesi'nde alınan acele kamulaştırma kararı hakkında bilgilendirme istedi. Büyükakçada Cuma günü devam meclisinde gerekli cevabı ve bilgileri Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in vereceğini söyledi. Büyükakça, 'Benim detay bilgi verme şansım yok' dedi. Konuşmaların devam ettiği sırada meclisi izlemek ve görüşlerini dile getirmek amacıyla meclis salonuna gelen Balbey sakinleri acele kamulaştırma kararına tepki gösterdi. Mahalleli koruma alanında olan haklarının gasp edildiğini iddia etti. Gerginlik devam ettiği sırada güvenlik görevlileri mahalleli sakinleştirmeye çalıştırdı. Mahalleli hakları ile ilgili bilgi almak için Cuma günü devam meclis toplantısında yeniden gelmek üzere meclis toplantı salonundan ayrıldı.

Gündemin 54 ve 55'inci maddelerinde Elmalı'da sağlık alanının rekrasyon alanına çevrilmesi hususu görüşüldü. Sağlık alanının millet bahçesi yapılacak olması CHP ve İyi Parti grupları tarafından eleştirildi. Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ilgili gündem maddesi hakkında bilgilendirme yapmak için söz aldığı esnada sözünün CHP grubu tarafından kesilmesine sert tepki gösterdi. Öztekin, 'Böyle meclis olmaz. Şehrin en güzel yerini yeşil alana ayıran millet bahçesi yapmak isteyen bir karara CHP ve İyi Parti tarafından ret verilmesi bir şey değiştirmedi. Maddeye onay veren MHP ve Ak Partili meclis üyelerine teşekkür ediyorum' dedi.

KOMİSYON ÜYELERİ

Öte yandan meclis üyeliğinden istifa eden Mesut Kocagöz'ün yerine Esat Göyük geldi. Denetim komisyonunda Kocagöz'ün yerine Ak Partili Abdurrahman Yılmaz, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonundaa istifa eden Erol Demirhan'ın yerine Ruhi Beşiktaş seçildi.

Deniz TOPKAYA