MAKİNE Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, üniversiteye giriş için tercih sürecinin 14 Ağustos'a kadar süreceğini belirterek, öğrencilere önerilerde bulundu. Üniversite adaylarının tercih döneminde hayalini kurduğu bölümleri seçmelerinin önemine vurgu yapan Hamamcıoğlu, hedefledikleri bölümleri tutturamayacağını düşünen adayların acele etmeden, ne istediğini bilerek karar vermeleri gerektiğini ifade etti.

Mühendislik bölümünü tercih etmeyi düşünen adaylara da seslenen Ayşen Hamamcıoğlu, mühendislik mezunların iş imkanının fazlalığına dikkati çekti. Mühendisliğin makine, inşaat, elektrik, kimya ana dalları ve bu ana dalların çok sayıda alt dalını kapsayan çok geniş bir alan olduğuna değinen Başkan Hamamcıoğlu, 'Makine mühendisliği bölümünün alt dallarına baktığımızda otomotiv, imalat, ısıtma, soğutma, havalandırma, enerji üretimi gibi birçok alanın olduğunu görürüz. Bunların yanı sıra endüstri, mekatronik, işletme, üretim sistemleri mühendisliği bölümleri de mevcuttur. Dolayısıyla makina mühendisliğinin iş alanı oldukça geniştir. Ayrıca, Türkiye'de üniversite mezunlarının istihdamında en yüksek oranın yüzde 79 ile mühendislik alanlarında olduğu görülmektedir' dedi.

Bunun yanında mühendislerin sorunlarına da değinen Hamamcıoğlu, şunları söyledi:'Bilimsel bilgiye dayanan mesleğimiz, üniversite giriş aşamasında en çok tercih edilen bölümlerin başında geliyor. Mühendislerimizin sorunları her geçen gün biraz daha artsa da çağımız teknoloji çağı ve teknoloji deyince ilk akla gelen mühendislerimizdir. Endüstri 4.0'ı yakalayabilen, daha zengin ve mutlu bir ülke olmamızın en önemli unsuru mühendislerimizdir ve bu nedenle ülkemizin mühendislerden beklentisi çok fazla. Dolayısıyla mühendislik ile başka bölümler arasında tercih yapmakta zorlanan gençlerimize 'geleceğin mesleği olan mühendisliği' hangi mühendisliği seçeceği noktasında kararsız olan gençlerimize de makine mühendisliğini öneriyorum.' (DHA)