İŞVERENLER ile iş arayanlar arasında köprü vazifesi görerek, kentteki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak için Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in talimatıyla kurulan İşkur Ofisi, hizmet kalitesinin artırılması ve daha verimli hale getirilmesi amacıyla Nar Masa bünyesinde yeniden yapılandırıldı.

İstihdam konusunda yoğun çalışma yürüten İşkur Ofisi'ne her gün onlarca kişi başvuruyor. İş arayanla işveren arasında güçlü bir iletişim kuran İşkur Ofisi'nde, kentte ve ilçe genelinde işçi arayan kurumlar bir havuzda toplanıyor. İş arayanlar, belediye bünyesindeki ofise başvurularını gerçekleştiriyor. Ofis görevlileri, aranan iş ve işçi profiline uygun olarak, özel sektörle başvuru sahibini görüştürmek suretiyle yardımcı oluyor.

368 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

Döşemealtı Belediyesi İşkur Ofisi'ne 2016 yılında 650'si kadın 1352 kişi iş başvurusunda bulundu ve bunların 231'i işe yerleştirildi. 2017 yılında ise 1179'u kadın 2 bin 162 kişi kayıt yaptırdı ve 14 Aralık itibariyle toplam 368 kişi farklı sektörlerde istihdam edildi. Başvuru sahiplerinden 368 kişi özellikle Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar ile turizm sektöründe sürekli bir işe yerleştirildi. Rakamlar yüksekokul ve üniversite mezunlarının da iş arayanlar arasında önemli bir sayıya ulaştığını gösterdi. Sadece kasım ayında iş için başvuru yapan 305 kişinin 86'sı üniversite mezunu. İstatistiklere göre iş başvurusu yapan 605 kişinin iletişim bilgilerine ulaşılamadığı, 60 kişinin de sağlık ve diğer nedenlerle çalışmak istemediği ortaya çıktı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 'Yoğun olarak iş isteği talebiyle karşılaşmamız sebebiyle seçimlerden hemen sonra belediyemiz bünyesinde İşkur masası oluşturduk. Bu yıl itibariyle de hizmet kalitesinin artırılması adına yeniden yapılandırdık. Bu ofis sayesinde iş arayan ile işvereni buluşturduk. Dolasıyla işveren ihtiyacı olan işçiye ulaşırken iş arayan vatandaşlarımız da iş sahibi oldu' dedi.(DHA)