DÖŞEMEALTI Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Farkındalık Komisyonu tarafından düzenlenen 'Kadın-Erkek ve Güç' konulu konferans Döşemealtı Belediyesi konferans salonunda yapıldı. Konuşmacı Dr. Aynur Doğan iş dünyasında kadın-erkek ayrımcılığının bitme noktasına geldiğini, işverenlerin işini daha düzgün ve titiz yapan kadınlarla çalışmayı tercih etmeye başladığını belirtti. Dr. Doğan, 'İşyerlerinde çalışan kadın sayısının erkeklerle eşit olduğu dönemler artık gelmiştir' diye konuştu.

Konferansın konuşmacısı Dr. Aynur Doğan, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara büyük değer verdiğini de belirterek kadınların erkeklerden daha fazla aydın ve bilgili olmaya mecbur olmaları gerektiğini belirterek 'Çünkü onlar çocuklarımızı yetiştiriyorlar' dedi. Zamanımıza kadar kadını devamlı ezmeye çalışan bir toplum baskısının olduğuna dikkat çeken Doğan 'Yıllardır atasözlerimizde bile kadın hep aşağılanmıştır ama artık kadını ikinci sınıf gören zihniyet bitmiştir. Bu da kadının toplumun her alanında gösterdiği başarı ve direnmesinin bir eseridir'ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda, DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer ile birlikte Farkındalık Komisyonu Başkanı Sultan Aşçıbaşıoğlu konuşmacı Dr. Aynur Doğan'a bir çiçek vererek katkılarından dolayı teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)