ATSO 28. Grup (Kırtasiye, fotoğraf ve tercümanlık faaliyetleri) Meslek Komitesi ile Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası yönetiminden oluşan heyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı'nda görüş alışverişinde bulundu. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ayanoğlu'nun başkanlığındaki heyet, sektörel konularda sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinde sektör temsilcileri tarafından, Antalya'da faaliyet gösteren ve bayiliğini aldığı yardımcı ders kitapları için okullarda sadece tanıtım yapması gereken bazı firmaların kitap satışı da gerçekleştirdiği kaydedildi. Bu tür sorunların daha çok Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında görüldüğü, bu durumun ele alınması gerektiği ve sektörde yardımcı ders kitapları satan diğer sektör mensuplarına karşı haksız rekabet ortamı oluşturduğu ifade edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, gerek devlet okulları gerekse de özel okullarda denetimlerin yapıldığını belirtirken, önlemlerin alınması için okullara bilgi verileceğini söyledi. (İHA)