İş kazalarının çok fazla yaşandığı ülkemizde bu kazaları en aza indirebilmek amacıyla Hükümet düğmeye bastı. İş kazalarını ve meslek hastalıklarının önlenmesine yönelik çalışmaların etkinliğini arttırmak için Sanal Gerçek Merkezi'ni hayata geçirecek olan Hükümet, bu merkez ile iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesine yönelik çalışmaları daha etkin hale getirmeyi hedefliyor. Ayrıca iş kazası olmayan, 10'dan fazla çalışanı bulunan tehlikeli işyerlerine teşvik uygulaması başlatılacak.

7 AYDA BİN 103 İŞÇİ ÖLDÜ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre, Türkiye'de 2018 yılının ilk yedi ayında iş cinayetlerinde hayatını kaybeden işçi sayısı bin 103 oldu. Sadece Temmuz ayında en az 195 işçi yaşamını yitirdi. Yeni dönemde çalışma hayatının sosyal, fiziki ve psikolojik boyutları incelemeye alınacak. Bu uygulama ile sektörel uzmanlık uygulamasına geçilerek nitelikli iş sağlığı güvenliği hizmeti üretilecek. Bu amaçla, sektörel ve bölgesel risk analizleri yapılarak iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi sağlanacak.

İŞÇİLERE DE TEŞVİK VERİLMELİ

Konuyla ilgili açıklama yapan TES İş Antalya Şube Başkanı ve Türk İş Antalya Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, hükümet tarafından hayata geçirilecek olan yeni sistemin iyi niyetli bir uygulama olduğunu söyledi. Ünal, teşviğin işverenler tarafından işçi kaza ve ölümlerini önlemeye yönelik çalışmalarını artırması bakımından güzel olacağını söyleyen Ünal, 'İşverenler teşviği alabilmek için daha dikkatli olacaktır. Ancak teşvik sadece işverenlere verilmemeli işçilere de teşvik verilirse işçiler de iş kazası yaşanmaması için daha dikkatli çalışacaktır. Ben uygulamanın başarılı olacağını düşünüyorum' dedi.(Deniz TOPKAYA )