KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazi Mahallesi başta olmak üzere birçok mahallede vakıf arazisindeki gecekondu sahiplerine tapu vereceklerini açıkladı. Gazi Mahallesi'nde vatandaşlara süreç hakkında bilgi veren Başkan Tütüncü, Vakıf arazilerinde 30 yıldan fazla tapu problemi yaşandığını anımsattı. Başkan Hakan Tütüncü, 'Vakıf arazilerindeki tapu problemini ortadan kaldırdık. Vakıf ve Hazine arazisi takasını Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirdik. Şimdi tapular hazırlanıyor. 2018 yılında hemşehrilerimiz tapularına kavuşacak demiştik. Sözümüzü tutuyoruz, Allah'ın izniyle 2018'de Vakıf arazilerinde evi olan hemşehrilerimiz tapularına kavuşacak. Vakıf arazileri sorunu, çözdüğümüz en büyük problemdir' dedi.

GAZİ'YE DÖRT DÖRTLÜK HİZMET

Gazi Mahallesi'nde yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi veren Tütüncü, 'Mahallemizde ve bölgede kat artışı yaptık. TOKİ konutlarının hukuki problemlerinin çözümü, çevre duvarının yapılması Gazi Mahallemize sözümüzdü ve yaptık. Semt pazarını açtık, kurban kesim alanını yaptık. Semt konağını, okulu ve semt spor sahasını inşa ettik. İmar yollarını açtık, asfaltını döktük. Hizmete açılan Kepez Sütçüler Devlet Hastanesi, Gazi ve diğer mahallelere büyük bir cazibe ve ticari hareketlilik getirdi' dedi.

23 MİLYON LİRALIK TAKAS

Üzerinde yoğun gecekondulaşma olan vakıf arazileri, resmen Hazineye devredilmiş oldu. Kepez'de 23 milyon TL'lik Vakıflar arazisi, takas yoluyla Hazine arazisi haline geldi. Vakıf mülkleri, protokol kapsamında Kepez Belediyesi'ne devredilecek. Belediyeye devredilecek hazine parsellerini, gecekondu yasası uyarınca hak sahiplerine, meclis kararı ve encümen marifetiyle belli bir ücret ve taksit imkanı karşılığında tahsis edilecek. Takas, ticari alanda kalan Vakıf parsellerini kapsamıyor. Ticari kısımda kalan Vakıf parsellerinin takasla tapu problemini çözümünü kapsayan çalışma ise devam ediyor.(DHA)