HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 'Yeni Hal Yasası' ile komisyonculuğun kaldırılacağı şeklindeki açıklamaları komisyoncuları tedirgin etti. Toptancı Hal Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan,Antalya ve ilçelerinde yaklaşık 500 kişinin komisyonculuk yaparak ekmeğini kazandığını belirterek, 'Komisyonculuğun kaldırılması ile birlikte sadece Antalya'da değil Türkiye genelinde ki binlerce komisyoncu arkadaşlarımız işsiz kalacak. İstedikleri bu ise kapatalım gidelim dükkanlarımızı. Bizlerde işsiz kalalım' diye tepki gösterdi.

ÇİFTÇİ DE MAĞDUR OLACAK

Kamuoyunda komisyoncuların yanlış lanse edildiğini ve günah keçisi olarak görüldüğünü söyleyen Akcan, 'Toplumda para kazananın komisyoncular olduğunu üreticinin kazanmadığı yönünde yanlış algı yaratılıyor. Komisyoncular aracı değil. Komisyoncular üretici adına üreticilerin ürünlerini satıyor' diye konuştu.

Akcan, 'Komisyonculuğun kaldırılması durumunda küçük çiftçi de mağdur olacak. Küçük çiftçi ürünlerini satacak yer bulamazsa üretim yapmaktan vazgeçer. Üretici üretim yapmazsa ileride sebze ve meyve ithal edilmeye başlanır. Yasa ile alternatifin ve alt yapının oluşturulması gerekiyor. Bu şekilde herkes mağdur olur' ifadelerini kullandı.Deniz TOPKAYA