KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Gençlik Derneği'nin (KONGED) haftalık yönetim kurulu toplantısına konuk olarak katıldı.KONGED Başkanı Alper Alveroğlu ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Böcek, Konyaaltı'nda tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi. Uncalı Mahallesi'nde bağışladığı 11 dönüm arazi ile Antalya'nın en büyük hayırseveri olarak gösterildiğini ifade eden Muhittin Böcek, bu arazi üzerine de Muhittin-Mustafa Böcek Anadolu Lisesi ismiyle Antalya'nın en büyük okulunun inşa edildiğini söyledi.

Eğitime desteğinin her dönem devam ettiğine vurgu yapan Başkan Böcek, ilçede belediye bünyesinde yer alan 2 de çocuk kreşi olduğunu kaydetti. Tüm bunların ötesinde Golden City Awards tarafından 'Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı' ödülü ile taçlandırılan Yaşlılar Kreşi Projesi'ni de hayata geçirdiklerini aktaran Böcek, ailelerin yaşlı bireylerini gündüz vakitlerinde bırakıp, akşam iş dönüşü aldıkları bir sistemi fiziki bir yapıya büründürdüklerini ve kısa sürede hayata geçirdiklerini kaydetti.

Başkan Böcek, Yaşlılar Kreşi Hizmet Binası ile bitişik olarak inşa edilen Kadın Sanat ve Eğitim Lokalinde de ikinci dönem derslerin başladığını söyledi. 'Türkçe, Almanca, Rusça, dekoratif ev aksesuarları, örme düğümlü takı, kadın ceket dikimi, bağlama, gravür, resim sanat eğitimi, diksiyon, yoga, pilates, kişisel gelişim ve eğitim, bilgisayar (ofis programları-internet kullanımı), Türk halk oyunları (Antalya yöresi), gitar ve keman gibi 17 farklı branşta toplam 22 kurs ile kadınlarımıza eğitim veriyoruz' diyen Başkan Böcek, bu kursların büyük talep gördüğüne de dikkat çekti.

YÜZME HAVUZU VE SPOR SALONU

Siteler Mahallesi'nde planlamasını yaptıkları spor salonu projesine kısa sürede başlayacaklarını dile getiren Muhittin Böcek, 2 bin 900 metrekareye yakın arsa üzerine spor salonu inşa edeceklerini söyledi. Muhittin Böcek, iki katlı planlanan kapalı spor salonu içersinde standartlara uygun voleybol, basketbol, hentbol sahalarının da yer alacağını belirtti. Böcek, ayrıca karate, tekvando, jimnastik, fitness gibi sporlar için ayrı salonların yer aldığı projenin bu yıl içinde tamamlanıp hizmete açılacağını kaydetti.

Spor salonu içerisinde yarı olimpik yüzme havuzunun da yer alacağını dile getiren Böcek, 12.5 metre genişliğe ve 25 metre uzunluğa havuzda öğrencilerin yüzme eğitimi alabileceğini, çeşitli yarışmalara ev sahipliği yapabileceklerini söyledi.

KONGED Başkanı Alper Alveroğlu, konuşmasının sonunda soruları yanıtlayan Başkan Böcek'e katılımından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. (DHA)