ANTALYA Kent Konseyi Yürütme Kurulu, yaz sezonunda Antalya plajlarının doğru kullanımıyla ilgili rapor hazırladı. Geçmiş dönemlerdeki bazı aksaklıkların tespit edilerek buna göre hazırlandığı belirtilen raporda, evcil hayvanlarıyla denize girenlerden plajlardaki duşlarda şampuan kullanımına kadar çok sayıda konuda eksiklik tespit edilerek uyarıda bulunuldu.

Her plajın ihtiyacı kadar duş, soyunma kabini ve tuvaletlerin yapılıp bunların kullanımı konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve takibinin yapılmasının vurgulandığı raporda plajdaki taşınmazlara zarar verenlerin ise tespit edilip hem cezai işlem uygulanmasına hem de zararın ilgili kişiden karşılanmasına dikkat çekildi. Raporda çevreye rahatsızlık verenlerle ilgili insanların milletlerine göre ayrım yapılmaksızın tacizde bulunan ve rahatsızlık veren her kim olursa olsun toplum içinden uzaklaştırılması gerektiği belirtildi.

EVCİL HAYVANLAR

Ayrıca sağlık açısından zararlı olduğu gerekçesiyle evcil hayvanların denize sokulmamasının gerektiği de vurgulanan raporla ilgili Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt şöyle konuştu:'Duşlarda şampuan, sabun gibi temizlik malzemesi kullanılmamalı. Evcil hayvanlar denize sokulmamalı. Plajların güvenliği sürekli olarak polis ve zabıta tarafından denetlenmeli. Plajlara ihbar hatlarını yazan levhalar asılmalı. Plajlarda yorgan, battaniye getirilerek konaklama, geceleme yaptırılmamalı. Plajların her yeri çadır kamp yeri gibi kullanılmamalı. Ayrıca çadır kamp yerleri belirlenmeli. Çadırlar sadece çadır-kamp yeri olarak ayrılan yerlere kurulmalı. Plajlarda hizmet veren işletmelerin ihale koşullarına- şartname ve sözleşmelere aykırı işgallerine ve yapılaşmalarına engel olunmalı, uymayanların sözleşmeleri iptal edilmeli. İşletmelerin ürettikleri gıdalar sürekli takip edilmeli, insan sağlığını tehdit eden gıda satışlarına müsaade edilmemeli.' (DHA)