MEST bünyesinde kurs öğretmeni Sevgi Gülbitmez'in eğitmenliğinde açılan ve Japonya'da 'Amigurumi' adı verilen tığ örgü ve sık iğne tekniğiyle yapılan oyuncak yapma kursuna pandemi kuralları gereği kısıtlı sayıda kursiyer alındı.
SAĞLIKLI, YIKANABİLİR
'Şiş ve Tığ Örgücülüğü' yanında, kursiyerlerine mis sabun ve jel mum çalışması da yaptıran kurs öğretmeni Sevgi Gülbitmez, renkli ipler kullanılarak üretilen oyuncak bebeklerin sağlıklı ve organik olduğuna, yıkanabildiğine dikkat çekti. Gülbitmez, şöyle konuştu:
'Örgü bebeklerimiz, yeni doğmuş birkaç aylık bebeklerinde ellerine alıp tutabileceği özellikte. 0-1 yaş grubu çocuklar için daha minyatür ve yumuşak bebekler örüyoruz. 1-5 yaş arası çocuklar için de çizgi film karakterlerinden yararlanarak modeller çıkarıyoruz. Bebeklerimizde tüylenme yapmayan özel amigurumi ipleri kullanıyoruz. Kursumuza anneler, anneanne ve babaanneler katıldı. Kimi çocukları, kimi torunları için içerisine özel dolgu malzemesi konulan oyuncak bebekler üretiyor. Ayrıca bazı kursiyerlerimizde evlerinde üretim yaparak aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla öğreniyor.' (DHA)