PORTO Bello Otel'de 7-8 Aralık'ta düzenlenecek laparoskopik ve robotik böbrek nakli cerrahisi kursunda, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ameliyathanelerinde gerçekleştirilecek laparoskopik ve robotik cerrahi yöntemi ile canlı böbrek verici ameliyatları ve robotik cerrahi yöntemi ile böbrek nakli ameliyatları konferans salonunda canlı yayınlanacak.

Organ Nakli Günleri Cerrahi Kursu'nun ilk gününde, organ nakli koordinatörleri buluşması, bölgesel paylaşımlar ve yeni hedefler, çalışma toplantısında ele alınacak. Çalışma toplantısına Öğr. Gör. Nilgün Bilal, Dr. Mehmet Kazak, Dr. Yavuz Selim Çınar, Dr. Elif Kocaman ve Dr. Bahri Kemaloğlu konuşmacı olarak katılacak.

Öğleden sonra Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı'nın yapacağı açılış konuşmasının ardından, Prof. Dr. Bülent Aydınlı, dünden bugüne Akdeniz Üniversitesi'nde organ ve doku nakillerini anlatacak. Sonraki oturumlarda ise beyin ölümü tanısında organ bağışına giden yol, organ bağışı ve ulusal organ dağıtım ve paylaşım sistemi, diğer ülkelerde organ dağıtım ve paylaşım sistemleri görüşülecek.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen böbrek nakli ameliyatlarının canlı yayını otelin konferans salonundaki konuklar tarafından izlenecek. Canlı verici ameliyatları birinci ameliyathanede Doç. Dr. İsmail Demiryılmaz, ikinci ameliyathanede Prof. Dr. Ayhan Mesci, üçüncü ameliyathanede Prof. Dr. Burak Koçak tarafından gerçekleştirilecek. Dördüncü ameliyathanede ise alıcı ameliyatları Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Doç. Dr. Abdullah Kısaoğlu, Doç. Dr. Özgür Dandın tarafından gerçekleştirilecek.

Akdeniz Organ Nakli Günleri'nde, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen robotik cerrahi ile böbrek alıcı ameliyatı, konferans salonunda izlenip tartışma gerçekleştirilecek. Naklen yayınlanacak ameliyatın moderatörlüğünü Prof. Dr. Volkan Tuğcu, internet koordinatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Fatih Can gerçekleştirirken, ameliyatlar Hintli Prof. Dr. RajeshAhlawat ile Dr. Feraz Amir Zafar'ın katılımıyla tartışılacak. (DHA)