AK Parti Serik Kadın Kolları ve ÇocukÇa Derneği işbirliğiyle Serik Belediyesi konferans salonunda düzenlenen 'Çocuk istismarıyla mücadele öğreti' seminerine Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Esmehan Can, ÇocukÇa Derneği Başkanı Buğra Kağan Oğuz ile belediye çalışanları ve vatandaş katıldı.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Esmehan Can, herkesin bu konuda hassas ve bilinçli olması gerektiğini söyledi.ÇocukÇa Derneği Başkanı Buğra Kağan Oğuz, dernek ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve birçok ilçe belediyesiyle işbirliği protokolü imzaladıklarını aktaran Oğuz, 'Amacımız 1 yıl içerisinde tüm Antalya'da halkı bu konuda bilinçlendirmek ve aydınlatmaktır. İnşallah daha sonrasında Türkiye'ye açılarak ülke genelinde bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz' dedi.

ÇocukÇa Yönetim Kurulu Üyesi psikolog Ali Şimşek de çocuk istismarı ve önlenmesi konusunda bilgilendirme yaptı. Bu konuda annelere çok büyük görev düştüğünü vurgulayan Şimşek, 'İyi bir gözlemci olun, çocuklarınızın yeme- içme, uyku veya sosyal alışkanlıklarında değişiklikler meydana gelirse mutlaka bu durumu irdeleyin, altından istismar çıkma olasılığı çok yüksektir' dedi. Ali Şimşek, istismarın türleri ve çocuklarda ortaya çıkacak önemli belirtiler hakkında da bilgiler verdikten sonra katılımcıların sorularını yanıtladı. (DHA)