Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin gururu olan Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kepez Santral'de Sur Yapı tarafından devam eden çalışmalara 'yeşil' şaibesi düştü. Bölgenin dönüşüm bittiğinde nasıl bir görünüm kazanacağı konusunda kamuoyuna Büyükşehir'in 'Portakal' gazetesi ile duyurulan ilk görselle, Sur Yapı'nın sitesinde yayınlanan son görsel arasında görülen büyük fark, kafalarda soru işareti yarattı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Sur Yapı İnşaat kazanmıştı. 2017 yılının Mart ayında sözleşmesi yapılan ve 24 ayda bitirilmesi hedeflenen Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nde geçtiğimiz günlerde ön satışa başlandı. 19 bin konut yapılması planlanan projede, vatandaşa sunulan farklı görseller ise kafaları karıştırdı. Kısa sürede 25 bin 667 ön satış rakamına ulaşan projede, Büyükşehir Belediyesi'nin yayınladığı görsel ile şirketin sitesinde yayınladığı görsel arasındaki büyük farklar göze çarpıyor. Büyükşehir'in yayın organı Portakal Gazetesi'nde yayınladığı proje görselinde ağaçlandırma çalışmaları yer alırken, Sur Yapı'nın sitesinde yayınladığı görselde beton yığınları görülüyor.

10 BİN 764 AĞAÇ OLACAKTI

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kepez Santral Projesi'nde 10 bin 764 ağaç olacağını belirtmiş ve bu projeyi tamamlamak için sabırsızlandıklarını açıklamıştı. Elmas aynı açıklamasında, ''Arazide bulunan ağaçlar sökülüp, fidanlıkta koruma altına alındı. Bu ağaçlar, proje tamamlandığında peyzaj çalışmalarında yine kullanılacak. Ayrıca alandan elde edilen 114 ton odun ve ahşap, yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Örnek ve çevreci bir kentsel dönüşüm meydana getireceğiz'' demişti. Ancak Elmas'ın söylediklerini kendi şirketinin internet sitesinde yayınlanan görsel yalanlamış oldu.

HANGİSİ GERÇEK?

1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen projede 260 bin metrekare yeşil alan olacağı açıklanmıştı. Proje tamamlandığında 5 bin haksahibi evlerine kavuşacak. Projede yeşil alanların yanı sıra kültürel alanlar, sağlık tesis alanları, eğitim alanları, camiler, ofisler ve ticari alanlar bulunacağı daha önce yapılan açıklamalarda belirtilmişti. Büyükşehir Belediyesi'nin her ay basıp halka ücretsiz dağıttığı ve yaklaşık 300 bin Antalyalının okuduğu Portakal Gazetesi'nde kullanılan görseller ile Sur Yapı'nın internet sitesinde yer alan görsellerin farklı oluşu vatandaşı da tereddüde düşürdü. Portakal Gazetesi'nde oldukça yeşil bir proje gören vatandaşlar, internet sitesinde ise beton yığınlarıyla karşılaşınca durum içinden çıkılmaz bir hal aldı. Konuyu gündeme getiren 'Günhaber' internet haber sitesi, şirketin farklı görsellerle Büyükşehir Belediyesi'ni de kandırmış olabileceğini savundu.(Abdullah ÖZKAN)