Türel, Antalya'nın son 5 yılda büyük bir değişim ve gelişim gösterdiğini söyledi. Bu gelişim ve değişimi destekleyen en büyük etkenlerden biri de başarılı bütçe yönetimi ve mali disiplin olduğunu kaydeden Başkan Türel, 'Büyükşehir Belediyesi olarak, kredibilitesi yüksek, mali disiplini ve başarılı finans yönetimimizle adeta destan yazdık. Son 5 yılda Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ticari bankalardan çok daha düşük faizi olan İlbank'tan yatırımlarına en kolay ve uzun vadeli kredi bulabilen belediyeler arasında yer alıyoruz' dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mali performansı uluslararası kredilendirme kuruluşu Fitch'in raporlarında da büyük övgüye mazhar olduğunu kaydeden Türel, 'Son beş yıldır gelir, tahsilatında ve bütçe disiplininde en iyi performansı gösteren, finans kredibilitesi yönünden kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'den Türkiye ülke notu ile aynı notu alabilen ve de analitik ödeme sistemi ile düzenli ödeme yapan çok az sayıda belediyeden birisi haline geldik' diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK BELEDİYEYİZ'

Mali yapısıyla Türkiye'ye örnek gösterildiklerini belirten Menderes Türel, şunları kaydetti:'Belediyemiz bir proje fabrikası. Nüfusa oranlandığında en çok proje üreten belediyeler arasında ilk sıralardayız. Biz bugün de aynı mali disiplin ve ödemelerdeki hakkaniyetli sistemi ile küçük esnafı asla mağdur etmeden hem yatırım yapan, hem de ödemelerini her ay düzenli olarak ödemeye devam eden, kendi içinde işgücünü sinerjiye dönüştüren mali yapısıyla Türkiye'ye örnek gösteriliyoruz. Antalya 30 Büyükşehir Belediyesi arasında tüm çalışanlarına, kamu kurumlarına, Sosyal Güvenlik kurumlarına borcu olmayan ender belediyeler arasında yer alıyor'. (DHA)