BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Serik Kocayatak'ta hayata geçirilen Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi'nde kura çekimi Büyükşehir Belediyesi Hizmet Birimi Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. Turizm çalışanlarının kura çekim heyecanına Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ortak oldu. Kura çekimi öncesinde konuşan Başkan Türel, turizm çalışanlarını 606 lira taksitlerle ev sahibi yapacak konutların önemli bir bölümünün tamamlandığını söyledi. 2014-2019 yılları içerisinde 500 turizm çalışanına sağlanan ev imkanının yeni dönemde 5 bin turizm çalışanına sağlanacağını belirten Türel, 'Biz bu projede 3 bin liranın altında geliri olan dar gelirli siz değerli hemşerilerimize bu imkanı sağlamıştık. Bir daha ki dönemde TOKİ ile de görüşeceğiz maaşlar artık yükseldiği için 5 bin liranın altında gelirli olan dostlarımıza hemşerilerimize bu imkanı sağlayacağız' dedi.

DESTEK SİZDEN HİZMET BİZDEN

Konut inşaatının yüzde 50'sinin tamamlandığını söyleyen Türel, 'Kalan yüzde 50'sini de 2019 yılı içerisinde tamamlayacağız. Sizi çağdaş modern binalara kavuşturacağız. Eskiden kimsenin aklına turizm emekçisini TOKİ ile ortak ucuz konut sahibi yapayım diye bir şey gelmemiş. Biz sizin derdinizle yatıyoruz, sizin derdinizle kalkıyoruz' diye konuştu. Yeni dönemde 359 projesinin içerisinde 70 bin kişiye iş imkanının sağlanacağını belirten Türel, 'Biz az laf çok iş dedik ama birileri bol lafla peynir gemisi yürüttü. Biz size hizmetkar olmanın onuruyla gururuyla günlerimizi geçiriyoruz. Gece gündüz demeden gayret ediyoruz. Bu işler kolay olsaydı, bizden önce de yapılırdı. Bizim gücümüz milletin gücü. Destek sizden, hizmet bizden. Sizlerin güvenine layık olabilmek için gece gündüz demiyoruz' diye konuştu.

İLK KURALARI TÜREL ÇEKTİ

Törende 1+1 şeklinde 3 ev için 5 başvuru, 2+1 şeklinde 131 tane alt gelir tipi konut tipine 170 başvuru ile 2+1 şeklinde orta gelir konut tipinde 309 konut için 233 başvuru arasından kuralar çekildi. 1+1 şeklindeki 3 evin kurasını Başkan Türel çekti. Türel, şanslı isimleri Gülşah Doğan Yantur, Sinan Oruç, Metin Elgün olarak açıkladı. DENİZ TOPKAYA