ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte Yörükler Derneği'nin tarhana çorbası etkinliğine katıldı. Yörük Kültürü'nü son derece önemsediklerin belirten Başkan Türel, Yörük Köyü Projesi'ni anlatarak '24 saat yaşayacak bu Yörük Köyü'nde yalnızca gözleme, yayık ayranı, kıl çadır olmayacak. Yörük köyünde nasıl yaşanıyorsa bizim kuracağımız Yörük Köyü'nde de yaşam hiç bozulmadan aynen o şekilde devam edecek' dedi.

Yörük kültürünü yaşatmak ve tanıtmak adına önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Başkan Türel, Manavgat'ta açılan Yörük Müzesi sayesinde gelecek nesillere ve yabancı turistlere kültürümüzü tanıtma ve anlatma fırsatı bulunduğunu söyledi. 'Yörüklük bizim toplumumuzun mayasıdır' diyen Başkan Türel, 'Yörük kültürü birliğimizin, beraberliğimizin bir göstergesidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği 'Toroslar'da bir Yörük çadırında duman tütüyorsa bu ülkenin sırtı yere gelmez' sözü işte tam da bu zamanda birlik, beraberliğimizi, bu milletin gücünü ifade eder' diye konuştu.

Yörük Köyü projesinden de söz eden Başkan Türel, 24 saat yaşayan bu köyde Yörük kültürünün tüm yönleri ile gençlere ve kente gelen yabancılara tanıtılacağını anlattı. Başkan Türel, 'Biz Antalyamıza bunları kazandırmaya çalışıyorken birileri de başka başka festivallerle uğraşmaya devam etsin' diye konuştu. Başkan Türel, Antalya'nın geleceğinin siyasete ve kısır çekişmelere kurban edilmemesi gerektiğinin de altını çizerek projelerin yarışması gerektiğini dile getirdi. (DHA)