MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, 'ticaret ve turizm' alanı olarak planlanan ancak Muratpaşa Belediyesi'nin açtığı davaylauygulamanın iptal edildiği 100. Yıl spor tesisleri alanının kamuya dönmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek 'Projelerle, uygulamalarla olduğu gibi bazen açtığınız bir dava ile de kente hizmet edebilirsiniz' dedi.

Başkan Uysal, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından satışa da konu edilen 100. Yıl spor tesisleri alanının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisini memnuniyetle karşıladığını söyledi. Söz konusu alanının 'ticarete ve turizm' olarak planlanmasına karşı Muratpaşa Belediyesi'nin açtığı dava sonucunda40 bin metrekarelik alanının kente kazandırıldığına işaret eden Başkan Uysal şöyle konuştu:'100'üncü Yıl spor tesislerinin bulunduğu alanının 'ticaret ve turizm alanı' olarak planlamasına karşı belediyemizin açtığı davada; bölgenin kamusal alan niteliğini kaybettiği gerekçisiyle iptal kararı verilmişti. Bu karar sonrası yeniden ticaret alanına dönüştürülmesiimkanı kalmayan 40 bin metrekarelik alanının, her ne isim altında olursa olsun, kamuya yeniden kazandırılacak olmasını, halka açık bir düzenlemeyle kamusal yaşamın parçası haline getirilmek istenmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Önüne gelen her yeri ticari alana dönüştürme huyundan vazgeçilmeli. Projelerle, uygulamalarla olduğu gibi bazen açtığınız bir dava ile de kente hizmet edebilirsiniz.'

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın söz konusu tahsis kararını almasında meslek odalarının sivil toplum kuruluşlarının verdiği mücadelenin de ayrıca etkili olduğunun altını çizen Başkan Uysal, 'Meslek odalarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu kararı bir ticari alanlar pişmanlığı olarak da algılıyor, bir pişmanlık ifadesi olarak görüyoruz' dedi.

Başkan Uysal, 40 bin metrekare alanda uygulanacak yeşil alan projesinin de ayrıca takipçisi olacaklarını da sözlerini ekledi. (HABER MERKEZİ)