ANTALYA Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, Grup Müdürü Bayram Alkan, Grup Müdürü Servet Yılmaz ve Mükellef Hizmetleri Müdürü Keziban Şahbaz ile birlikte AESOB Başkanı Adlıhan Dere'yi ziyaret etti. Vergi Dairesi Başkanı Karayılan, AESOB Başkanı Dere'ye yapılandırma çağrısı konusunda teşekkür etti, esnafa yönelik çalışmalar hakkında bilgi aktardı. Vergi Dairesi Başkanı Karayılan, şöyle konuştu:
'Esnaf ve sanatkarlarımız bizler için çok önemli bir konuma sahip. Talepleri dinledik, Antalya Vergi Dairesi olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için gerekli çalışmalara başladık. Oda başkanlarımızın, kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla gerekli kontrollerin yapılması, haciz işlemlerinde borç miktarından fazla miktarda haciz yapılmaması, denetim ve kontrollerin yerinde yapılması gibi talepleri vardı. Bu süreçte esnafımızın NACE kodlarındaki uyuşmazlık sorunlarını çözerek Pandemi dolayısıyla sağlanan mücbir sebep desteklerinden faydalanabilmelerini sağladık.'
Esnaf odalar birliği kayıtları ile vergi dairesi kayıtlarının uyuşmasının çok önemli bir konu olduğuna değinen Başkan Karayılan, 'Oda başkanlarımızın denetimlerin arttırılması noktasında bizlerden yoğun talepleri vardı. Arkadaşlarımız bu denetimlerini düzenli olarak devam ettiriyorlar' dedi.
İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPILABİLİYOR
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, yapılandırma başvurularında süre uzatımının sevindirici olduğunu, yoğunluk olmaması amacıyla yapılandırma başvurularının internet üzerinden de gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Vergi bilincinin arttırılması, kayıt dışılığın önlenmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 'Esnaf ve sanatkarlarımızın başvurularını son tarih olan 1 Şubat'tan önce gerçekleştirmelerini ve yapılandırmanın bozulmaması amacıyla ödeme tarihlerini kaçırmamalarını öneriyorum' diye konuştu. (DHA)