Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleri, yerli otomobile destek için kolları sıvadı. 2019'da prototipi hazırlanarak 2021 yılında piyasaya sürülmesi beklenen yerli otomobillerin üretim aşamasında Döşemealtılı işadamlarından büyük destek geldi. DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, 'Şimdiden 100 adet otomobilin siparişini vermeye hazırız' dedi.

HER ÜYEYE BİR OTOMOBİL

DÖSİAD Başkanı Gencer, yerli otomobil üretimi fikrinin DÖSİAD üyesi Antalyalı işadamları arasında büyük heyecan yarattığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'nin yerli otomobili üretimini gerçekleştirecek babayiğitleri açıklamasının ardından ilk yerli otomobile Türkiye'nin birçok kurumundan sipariş yağmaya başladığını öğrendiklerini belirten Gencer, 'Siparişlerin şimdiden 11 bini geçtiği bilgisini aldık. Biz de üye sayımız kadar otomobile talibiz. DÖSİAD'ın tüm üyeleri olarak yerli otomobil üretimine destek olmak için 100 adet sipariş vereceğiz' diye konuştu.

2019'da prototipi hazırlanıp, 2021'de yollarda olması beklenen yerli otomobil beklenenden daha fazla ilgi topladı.DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, yerli otomobil üretimi projesini desteklediklerini belirterek, 'Birçok arkadaşımız işyerlerindeki araç filolarını üretilecek yerli araçlardan oluşturmayı planlıyor. Bu büyük proje desteklenmeli ve başarıya ulaşmalı' dedi.(HABER MERKEZİ)