2019 yılına girmeye sayılı günler kaldı. Yeni yıla Antalya'da girmek isteyen turistler rezervasyonlarını erkenden yaptırdı. Aralık ayının ortasına gelmeden otellerin yüzde 80'inin dolduğuna dikkat çeken Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Altınay hareketlilikten memnun olduklarını dile getirdi. Yılbaşını Antalya'da geçirmek isteyen tatilcilerin yüzde 70 gibi büyük bir kısmını yerli turistin oluşturduğunu söyleyen Altınay, 'Geçtiğimiz yıllarda Avrupa ile yaşanan sıkıntılardan dolayı turizmciler yerli turiste ağırlık vermişlerdi. Şuanda da yansımalarını görmeye başladık. Yerli turist son 3 yılda gördükleri ilgiden memnun kaldılar ve bu sene de yılbaşı programı için erkenden rezervasyon yaptırdılar. Otellerin şimdiden yüzde 80'i doldu' dedi.

İÇ PAZARDA HAREKETLİLİK

Otellerde yerli müşteriler için yılbaşında çeşitli programlar hazırlandığını ifade eden Altınay, 'Yılbaşı hazırlıkları için yoğun tempo 15 Aralık'tan sonra başlayacak. Otellerde 4-5 günlük yılbaşı programları var. Bu sene ünlü sanatçılar da sahneye çıkacak. Yeni yıla girerken Antalya'da renkli ve eğlenceli görüntüler oluşacak' dedi.

İç pazarda hareketlilik yaşanacağını belirten Altınay, 'Yılbaşı programı 4-5 günlük olsa da otellerde ciddi doluluk yaşanacak. Bu da sektöre olumlu olarak yansıyacaktır. Üstüne taksit sayılarının da artması hem yerli turistin hem de işletmecilerin yüzünü güldürdü' diye konuştu. Altınay, otellerde doluluk oranlarının göz önüne alınarak yılbaşını Antalya'da geçirmek isteyen yerli turiste 'geç kalmayın' çağrısında bulundu.Deniz TOPKAYA