DSP'nin Muratpaşa Adayı Yıldıray Sapan, belediye binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Sapan, açıklamasında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ı sert bir dille eleştirdi, CHP'li seçmenden kendisine oy istedi.

Sapan, yaptığı açıklamada 'CHP'de tuhaf şeyler olmaya başladı. Altı oku kırdılar. Devşirme adamlar, FETÖ'den adamlar gelmeye başladı. Atatürk'e 'kefere' diyen adam geldi. Kamu kurumuna mescit yaptılar. Ben Müslümanım elhamdülillah ama sen onu oraya koyduğun zaman başkalarını zorlarsın. Olacak iş mi? Dinde bir zorunluluk vardır. İnanmak zorundasın. Ayetleri değiştirebilir misin? Değiştiremezsin. Fakat siyasette istemediğin kanunu değiştirebilirsin. Şimdi o inanç, iman meselesi siyasete, devlet yönetimine alet edilebilir mi? İşte böyle böyle CHP'de laiklik kavramının içini boşalttılar' diyerek CHP'nin ilkelerinden uzaklaştığını ileri sürdü.

FETÖ'YLE İŞ TUTAN CHP'Lİ OLAMAZ

Sapan, Ümit Uysal'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Uysal'ın FETÖ'den şahıslarla bir arada bulunduğunu ve onlarla iş yaptığını iddia eden Sapan, 'Bu zat, Erkan Karaaslan denilen FETÖ belediyeler imamıyla iş yapmış mıdır yapmamış mıdır?Darbe gününe kadar Konyaaltı'nda her perşembe nereye gidiyordun Ümit Uysal? Hangi sohbet evine gidiyordun? Erkan Karaaslan'la nerelerde bir araya geldin? Neden onu danışman tuttun?FETÖ'yle iş tutan adam CHP'li olur mu? Kıbrıs'ta buluşuyorlar, danışmanlık alıyor, 160 bin lira para aktarılıyor. Bu 160 bin lira ne? Niye aktardın bunu? Bunlar açıklanmaya muhtaç şeylerdir' dedi.

HİLELİ ŞİRKETİYLE İHALELERE GİRİYOR

Sapan, Uysal'ın Falez A.Ş. ile olan ilişkisine de değindi. 'Falez A.Ş'yi kurduruyorsun. Dünyanın hiçbir yerinde bir ilçe belediyesi şirket kurmamıştır. Sen o şirketi niye kurdun? Amacın ne? Ben söyleyeyim. Normal şartlarda yapamadığın ihaleleri yapmak için kurdun. Üstelik FETÖ'ye kurdurdun. Hileyle şirket kuruyorsun, onun üzerinden ihaleler alıyorsun, para aktarıyorsun, sonra kalkıp ben CHP'liyim diyorsun. Geç bunları' diyen Sapan, CHP'nin bu ve bunun gibi zihniyetlerden arınması gerektiğini sözlerine ekledi.

MURATPAŞA'YI ADALYA YAPACAĞIM

Muratpaşa halkının 5 yıldır kan kustuğunu söyleyen Sapan, 'Muratpaşa'nın adını değiştireceğim. Çünkü bu zat yüzünden Muratpaşa'nın adı FETÖ ile anılmaya başlandı. Muratpaşa'nın adı Adalya olacak. Ben başkan olduğumda hiç kimse sokaklarda çöp yığınlarıyla karşılaşmayacak. Sokaklarda sökük sökük ağaçlar göremeyeceksiniz. Deniz kumundan asfalt göremeyeceksiniz. Benim başkanlığımda kimse belediye başkanıyla görüşemedi diye kendini yakmayacak. Belediyeye haciz gelip klimaları sökmeyecek. Bu zat bu belediyeyi 17 trilyon artıda aldı, şu an 400 milyon borcu var bu belediyenin. İşletme bir bilimdir ama senin bundan haberin yok. Sen işletemiyorsun. Nasıl bir insan artıda aldığı işletmeyi 400 milyon eksiye çevirir? Ne yaptın bu parayı? Nereye harcadın? Hiçbir şey yapmadın. Evcilmen'in yaptırdığı parkların isimlerini değiştirerek park yaptım dedin' diyerek başkan olması halinde her anlamda işini bilen bir yönetim sergileyeceğinin altını çizdi.

UYSAL'A OY VEREN FETÖ'YE OY VERİR

Sapan, açıklamasının son bölümünde 'Ümit Uysal'a oy veren FETÖ'ye oy vermiş demektir' diyerek CHP'li seçmenden oy istedi. Sapan, 'CHP'li seçmene sesleniyorum. Sizi kandırıyorlar. Şu anki CHP organik CHP değil. Hepsi rant, belediyeleri kazanma peşinde. Bunlara bu tokadı atmamız lazım ki yeni CHP eski düzene gelsin. Bu CHP olması gereken CHP değil. Lütfen 31 Martta DSP'ye oy verin. Ancak bu şekilde yönetimi çakma CHP'lilerden kurtarabiliriz' şeklinde konuştu. Anıl ÖZEN