ŞEHRİN en büyük yeşil alanı ve oksijen deposu Zeytinpark, sömestr tatilinde çocukların doğayla buluşacağı eğitim kampı düzenliyor. Orman Mühendisi ve Ekoloji Uzmanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi'nin sunumuyla, doğadaki canlıları farklı bir gözle tanıyacak olan çocuklar, ağaç yaşı nasıl hesaplanır, portakal neden turuncudur, zeytin yaprağı hangi alanlarda kullanılabilir gibi konuları öğrenecek. Ekoloji eğitiminin ardından zeytin ağaçları arasında yürüyüş yapacak olan çocuklar, çadır kurarak kamp deneyimi de yaşayacak. Kahvaltı ve öğle yemeğinin verileceği etkinlik gün boyu sürecek.

Doğa kampı, ilkokul grubu için 22 Ocak Pazartesi, ortaokul grubu için 24 Ocak Çarşamba, lise grubu için 26 Ocak Cuma günleri belirlenirken, her grup için farklı etkinlikler planlandı.

TATİLLERİNİ DOĞADA GEÇİRSİNLER

Antalya Ticaret Borsası, Zeytinpark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Zeytinpark'ı kentle buluşturduklarını belirterek, özellikle çocuk ve gençleri alanda görmek istediklerini söyledi. Aileler ve okullara çağrıda bulunan Çandır, çocukların sömestr tatilini bilgisayar ya da televizyon başında geçirmemesini, doğa ile iç içe olan etkinliklerde yer almasını istedi. Çandır, yapılacak etkinliklerde çocukların sınav stresinden uzak, doğayla iç içe, farklı kazanımlar elde etmesinin sağlanacağını vurguladı. Zeytinpark'ın Antalya'nın cazibe merkezi haline geldiğini belirten Çandır, tüm doğa severleri Zeytinpark'a davet etti. (haber merkezi)