ANTALYA, Renk Sanat Atölyesi'nin ressamlarının eğitim verdikleri çocuk, genç ve yetişkinler, yıl içerisinde ürettikleri resim çalışmalarını '7'den 70'e' adlı sergide beğeniye sundu.Muratpaşa Belediyesi Fuayesi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Renk Sanat Atölyesi'nin yöneticisi Belkıs Yıldız, atölye ressamları ve yaşları 7-70 arasında değişen öğrenciler birlikte kesti.

Atölye yöneticisi ressam Belkıs Yıldız, 2 yıl önce ünlü ressam Füsun Dimli'den devraldıkları bayrağı dalgalandırmayı sürdürdüklerine, resim sanatını 7'den 70'e herkese sevdirmek ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak için yoğun çaba gösterdiklerine vurgu yaptı.

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz da Antalya'nın turizmden sonra kültür-sanat şehri de olma yolunda hızla ilerlediğine dikkati çekti. Hasan Kaçmaz, 'Muratpaşa Belediyesi olarak kurs merkezlerimizdeki sanat eğitimlerimizle, hayata geçirdiğimiz projelerimizle Antalya'nın kültür-sanat yaşamına renk katıyoruz' dedi.

Sergide, kursiyerlerin farklı konular işlediği kuru kalem, pastel boya, suluboya, yağlıboya ve akrilik boya çalışmalarından oluşan 60 tabloya yer verildi. Sergi 15 Haziran Cuma gününe kadar açık kalacak. (DHA)