SERİK'TE kültür etkinlikleri kapsamında Anadolu Ateşi Dans Topluluğu sezonun ilk gösterisini Serik halkı için sergiledi. Gösteride 'Kudüs ve Filistin halkının yanındayız' mesajı verildi. Filistin halkına yapılan saldırılar kınandı.

'HALK SANATÇISIYIZ'

Aspendos Arena'da yapılan gösteriyi vatandaşlar ilgiyle izledi. Gösteri öncesi Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, 'Bizler halk sanatçısıyız. Sizlerin gücüyle buralardayız'' dedi. Erdoğan, Serik Belediye Başkanı Prof. Ramazan Çalık'a sanata verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

ANADOLU ATEŞİ'NE TEŞEKKÜR

Kültür ve sanata önem veren bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Çalık ise şunları söyledi: 'Bu yılda halkımızı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ile buluşturduk. Bugün burada Türk ve Anadolu kültürünü Dünya'ya tanıtan ve gurur duyarak takip ettiğimiz Mustafa Erdoğan ve ekibine, yaşattıkları bu muhteşem geceden dolayı çok teşekkür ediyorum.'

İsrail askerleri tarafından Filistin'de yapılan katliama değinen Başkan Çalık, 'Bu akşam Anadolu Ateşi programımızı Filistinli kardeşlerimize adadık. İnadına barışın, inadına kardeşliğin sesi olduk. Birliğimizi ve beraberliğimizi hiç bir güç bozamayacak. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça mazlumların umudu hep olacak'dedi.

Günün anısına sunulan plaket ve hediyelerin ardından Erdoğan, Başkan Çalık'ın kendisi için yazdığı şiiri okudu ve duygu dolu anlar yaşadı. Yaklaşık 2 saat süren ve sahne performanslarıyla göz dolduran dansçılar, çeşitli yörelere ait halk oyunlarını sergiledi ve uzun süre izleyenler tarafından alkışlandı. (HABER MERKEZİ)