KAŞ'TA, Patara Antik Kenti kazılarının 30'uncu yıl dönümü ve meteor yağmuru dolayısıyla düzenlenen gecede, tarihi Likya Birliği Meclis binasında arya sesleri yükseldi.Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Patara Antik Kenti Kazı Başkanlığı ve Kalkan Kültürevi işbirliğiyle Patara Antik Kenti kazılarının 30'uncu yıl dönümü dolayısıyla Likya Birliği Meclisi Binası'nda düzenlenen geceye, Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, daire amirleri, yerli ve yabancı turistler ve vatandaşlar katıldı. Kalkan Kültürevi yöneticisi Fatoş Bakır Yüksel'in sunumuyla düzenlenen gecede, turistler için İngilizce ve İtalyanca çeviri yapıldı.

Gecede ilk olarak meteor yağmuru hakkında bilgi verildi. Ardından Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Patara Antik Kenti Kazıları Başkanı Prof. Havva İşkan Işık, Patara Antik Kenti ve Likya Birliği hakkında kısa bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Alev Türkan Özcan'ın piyanosu eşliğinde İtalyan tenor LivioAngelisanti sahneye çıktı. İtalyan sanatçı konserinde Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, PoploSorozabal ve GioacchinoRossini'nin operalarından aryalar seslendirdi.

Konserin ardından Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti. Kaymakam Bayar, 'Bu akşam Kaş turizmine yeni bir alternatif katıldı. Bu gecede buradaki kalabalığı gördükten sonra bu geceyi geleneksel hale getiriyoruz. Patara Antik Kenti'nde artık her yıl ağustos ayında piyano sesleri eşliğinde meteor yağmuru izlenecek' dedi.

Gece katılımcıların meteor yağmuru izlenmesiyle sona erdi. (DHA)