ANTALYA Devlet Opera ve Balesi tarafından kısa süre önce dünya prömiyeri gerçekleştirilen festivalin tek bale eseri 'Pandemic', 18 Eylül Cumartesi günü saat 21.00'de sanatseverle buluşmaya hazırlanıyor.
'Pandemic' balesi tüm dünyada yaşanan küresel salgının başlangıcından bugüne kadar olan sürecin sanatsal bir bakış açısı ile seyirciye aktarılması bakımından dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.
Bach, Vivaldi ve Albinoni'nin müzikleri eşliğinde libretto ve koreografisi Armağan Davran ve Volkan Ersoy tarafından oluşturulan eserde dekor ve kostüm tasarımı Çağda Çitkaya imzası taşıyor.
FESTİVAL KAPANIŞI YILDIZLAR GEÇİDİYLE
28. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapanışı Orkestra şefi Zdravko Georgiev Lazarov yönetiminde Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları tarafından seslendirilecek 'Gala Konser' ile gerçekleştirilecek.
Sopranolar Burcu Uyar, Deniz Yetim, Görkem Ezgi Yıldırım, Nurdan Küçükekmekçi, mezzo-soprano Ezgi Karakaya, tenor Cenk Bıyık ve baritonlar Gürhan Gürgen ile Umut Tarık Akça, Verdi, Donizetti, Beethoven, Bizet, Lehar ve Bellini gibi dünyaca ünlü opera bestecilerinin en seçkin eserlerinden parçalarla seyircilere seslenecek.
Festival biletleri www.biletinial.com adresinden ve bilet satış noktalarımızdan temin edilebilir. (DHA)