Büyükşehir Belediyesi Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT), sahnelendiği ve her sezon büyük ilgi gören mizah ile komedi unsurlarının üst seviyede yer aldığı, seyircinin ayakta alkışladığı 'Huysuz' adlı oyunu Antalyalılarla buluşturdu. 'Yıldız Kenter Sahnesi'nde sahnelenen oyuna tiyatro severler büyük ilgi gösterdi. Uzun bir aradan sonra yeniden Huysuz'u izleme fırsatı bulan tiyatro severler 273 koltuk kapasitesine sahip salonun tamamını doldurdu ek sandalye konuldu.
AYAKTA ALKIŞLANDILAR
Fransız yazar Moliere'nin üç eserinden, Engin Alkan'ın sahneye uyarlayıp yönettiği, başrolde AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür'ün yanı sıra, Osman Kot, Yunus Derli, Hasibe Özgür, Ayşe Sinem Korola, Safinaz Özgür, Selim Turgay Deli'nin sahne aldığı 'Huysuz' esprileri, müzikleri, danslarıyla keyifli dakikalar yaşatırken, salonu kahkahaya boğdu. Aşk, entrika, kahkaha, kumpas ve şamatanın bir arada sahnelendiği oyun izleyenlere unutulmaz bir an yaşattı. 3 saat süren iki perdelik oyun büyük beğeni topladı. Oyuncular oyun sonunda tiyatro severler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
BAŞKAN BÖCEK'E TEŞEKKÜR
Oyun sonunda seyirciyi selamlayarak bir konuşma yapan AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, 'Seyircimizle yeniden buluştuğumuz için çok mutlu ve heyecanlıyız. Sizleri çok özledik. Bu ay çıkacağız tüm oyunların biletleri 2 gün içerisinde tükendi. Gösterilen ilgiden dolayı Antalyalı izleyicilerimize ve tiyatroya, kültür ve sanata verdiği destekten dolayı Muhittin Böcek Başkanımıza gönülden teşekkür ederiz' dedi.
HUYSUZ KONUSU
Oyun, Moliere'in Huysuz'u lakabı ile anılan tiyatro oyuncusu Armağan Özcan'ın bir huzurevinde geçirdiği yaşlılık günlerini anlatıyor. İçinde bulunduğu durumdan sürekli şikayet eden eski oyuncu aksilikleri ile hayatı hem kendine hem de etrafındakilere zehir ederken eski parlak günlerini özlemle anıyor ve bir zamanlar sahnede başarı ile canlandırdığı Moliere karakterleri kafasının içinde dönüp duruyor. Bu durum neticesinde de sık sık gerçek dünya ile hayal dünyası arasında gidiş gelişler yaşıyor. Huysuz'da Armağan Özcan cimri, huysuz ve hastalık hastası bir ihtiyara dönüşürken diğer huzurevi sakinleri başka Moliere karakterlerine bürünüyor ve eğlence başlıyor. (DHA)