ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) düzenlediği Beyazdan Maviye Antalya 'Kay-Sür-Yüz' Kış Sporları Organizasyonu, 9 Şubat'ta yapılacak. Antalya'nın kış sporları merkezi Saklıkent'te kayak yarışı ile start alacak mücadele, bisiklet etabı ile devam edecek ve son olarak Konyaaltı'nda yüzme etabı ile tamamlanacak. Sporcular birkaç saat içinde hem kayak yapıp hem denize girerken, Antalya'nın aynı anda dört mevsimi yaşatan bu özelliğini dünyaya tanıtacak.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Davut Çetin, Antalya Valiliği'nin himayesinde gerçekleştirilecek organizasyonun konsepti ile Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, 'Antalya'nın hep konuştuğumuz ama bugüne kadar pek de tanıtamadığımız bir özelliği var. Antalya'da belli dönemlerde, aynı gün içerisinde Toroslar'da kayak yapıp, bir saat sonra Konyaaltı'nda rahatlıkla denize girebilirsiniz. Bu, Antalya'yı dünyadaki birçok turizm destinasyonundan farklı kılan bir özellik. Kay-Sür-Yüz yarışları kentimizin bu özelliğini ön plana çıkaran bir organizasyon olacak. Saklıkent'te kayak ile başlayıp, bisiklet ile devam edecek ve Konyaaltı'nda yüzme yarışıyla tamamlanacak bir spor etkinliği. Duyuruların yapılmasıyla beraber etkinliğe ilgi büyük oldu. Umuyorum bu etkinliği önümüzdeki süreçte uluslararası düzeye taşıyacağız. Dünyanın ünlü sporcularını kentimizde ağırlayacağız' diye konuştu.

Konyaaltı Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Antalyaspor Yüzme, Kayak, Bisiklet ve Yüzme Federasyonu İl Temsilcilikleri, Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi'nin organizasyona destek verdiğini belirten Başkan Davut Çetin, 'Tüm Antalyalıları ve kentteki tatilcileri yarışları izlemeye davet ediyorum' dedi.

KAYAK-BİSİKLET-YÜZME

Davut Çetin organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi: '9 Şubat Cumartesi günü kayak, bisiklet ve yüzme üçlü yarışın yapılacağı organizasyon Saklıkent'te kayak ile başlayıp, bisiklet ile devam edecek ve Konyaaltı'nda yüzme yarışıyla tamamlanacak. Her bir spor kategorisinde 20 kişi yarışacak. Kayılacak mesafe 2,5 km, sürülecek mesafe 45 km, yüzülecek mesafe ise 500 metre olacak.' (DHA)