HAŞİM İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve müzik düzenlemesi Sonat Serbest'e, sahne düzenlemesi Esra Serbest'e ait konserde, İzmir DOB sanatçısı Ebru Kaptan ile TRT Antalya Radyosu sanatçısı Tayfun Yönlü solist olarak sahneye çıktı.

Gecede orkestrayı Fahrettin Arda-Sibel Aydın (Keman), Sonat Serbest (Viyola), Pelin Baysal Ateşok (Viyolonsel), Işık Kadir Kesin (Kontrabas), Gamze Yönlü (Klasik Kemençe), Ali Hordacı (Kanun), Zehra Özçelik (Ud), Atahan Kaya (Gitar), Ufuk Soygürbüz (Obua), Arda Serindağ (Klarinet), Oğuz Kaan Birhekimoğlu (Ney), Burak Tartop (Perküsyon), Metin Kiper (piyanist) oluşturdu.

'Barok Müzikten Türk Müziğine' konserinde,16'ncı yüzyıldan 20'nci yüzyıla uzanan bir repertuar seslendirilirken, Barok dönem müziğindeki duygu yoğunluğu, dinamik yapı ve gürlük gibi unsurlar da Türk müziğinde karşılık buldu.

Müzikseverler, doğu-batı arasında uzanan bir köprüde sanatsal bir yolculuğa çıktı, unutulmayacak bir akşam yaşadı. Çiçek yağmuruna tutulan solist ve orkestra ayakta alkışlandı. (DHA)