Kepez Belediyesi'nin Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlediği'Biz Bir Aileyiz Konferansı'na Antalya'daki kadın din görevlileri katıldı. Konferansın konuşmacısı Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut oldu. Konferansa, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Konyaaltı İlçe Müftüsü Ziya Ersin, İl Müftü Yardımcıları Osman Demirel, Mustafa Şimşek, Melek Alçın ve çok sayıda kadın din görevlisi katıldı.

Tüm Müslümanların dil, din, renk gözetilmeden bir aile olduğunu belirten SedideAkbulut, 'Nerede İslam coğrafyası varsa kan, savaş, gözyaşı, eziklik ve bunun beraberinde sayfalarca sıralayabileceğimiz yoksunluk ve yoksulluk var, maalesef. Kendi coğrafyamızdaki haritaya göz gezdirecek olursak, millet olarak biz bir aileyiz, dilimiz aynı, rengimiz ırkımız aynı, meşrebimiz, mezhebimiz yoğurt yiyişimiz birbirinden farklı. Hepimiz yiğidiz ve yiğitliği de hiç kimseye de bırakmıyoruz. Türkiye'de İslam camiasının yapılaşmasına baktığımızda dağınıklıklar, muhalefetler her gün şahit olduğumuz bir gerçek' dedi.

'SEVGİ VE SAYGI EN ÖNEMLİ DEĞERDİR'

Diyanet camiasının aile yapısına da değinen Sedide Akbulut, 'Diyanet personeli olarak bu çatı altında elbette ki hepimizin ayrı bir yol tutuşu vardır. Kimimiz Ömer'dir; herhangi bir haksızlığa ve adaletsizliğe tahammül edememesini ani tepkisi ile gösterir. Kimimiz Ebu Bekir'dir; sadakatini o diyorsa doğrudur diyerek, tasdik ederek gösterir. Kimimiz Ali'dir; çeker kalemini takar sarığını 'ben buradayım der. Kimimizde Osman gibi sessiz sessiz ilmini amelini yaşamakla meşguldür. Hepimiz bir aileyiz. Bizler toplumu doğru yönlendirmeliyiz. Bizler bunlarla yürürken, sevgi ve saygı da bunlarla birlikte gelen en önemli değerlerdir' diye konuştu.(DHA)