ANTALYA'NIN en büyük meydanı Kepez Kent Meydanı'na, Kepez Belediyesi ve Antalya Genç İş İnsanları(ANTGİAD) işbirliğiyle Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi açıldı. Kütüphane açılışına AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ANTGİAD Başkanı Osman Sert, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Osman Sert, kütüphane açılışının yapıldığı 5 Temmuz tarihinin Antalya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı olduğunu söyledi. Bu anlamlı günde düşman esaretini kabul etmeyecek, tam bağımsızlık ruhuyla yetişecek nesillere ışık tutacak kütüphanenin açılışıyla gurur duyduğunu belirten Sert, 'İlim ve aklın kazanamayacağı zafer yoktur. Bu düşünceyle yola çıkarak bu kütüphaneyi hep birlikte Kepez Belediye'mizin de destekleriyle inşa ettik. Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi özgür, eşit ve kardeşçe yaşanabilecek bir toplum yaratmak için inşa ettiğimiz önemli eserlerden birisi oldu. Kepez Belediyesi, 2023 yılı sonuna 16 kütüphaneyi Kepez halkına kazandıracak. 1923 yılında 23 lisesi olan bir toplumdan, sadece bir ilçesinde 16 kütüphanesi olan bir ülke haline geldik. Bu önemli bir başarıdır' diye konuştu.
ESERLER ZİNCİRİNE BİR YENİSİ DAHA
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Cem Karaca'nın 'Merhaba gençler her zaman genç kalanlar' sözlerine değinerek, 'Eserler zincirimize yeni bir halka eklediğimiz bu anın mutluluğunu sizlerle paylaşmaktan büyük onur duyuyorum' dedi. 5 Temmuz 1921'de, bundan 100. yıl önce Antalya'nın bu aziz milletin malı olduğuna dair çok önemli bir tescil yaşandığını hatırlatan Başkan Tütüncü, 'İşgal kuvveti İtalyanlar, 5 Temmuz'da bu güzel şehre geldikleri gibi bu güzel şehri terk ettiler. Bu işgalin sembolü olan şehidimiz Mustafa Haşmet'i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milli mücadelemizin ölümsüz kahramanlarını saygıyla hürmetle ve rahmetle anıyorum. Bu anlamlı eserin açılışını bu tarihte seçmemiz asla bir rastlantı değildir. Gençlere armağan ettiğimiz bir kütüphanenin açılışını yapıyoruz. Ama biz bu kütüphaneyi Mustafa Haşmet ve milli mücadelenin ölümsüz kahramanlarına ithaf ediyoruz. Hayırlı olsun' dedi.
Konuşmaların ardından Cem Karaca Gençlik Kütüphanesi hizmete açıldı. Başkan Tütüncü ve davetliler kütüphaneyi gezerek, kitapları inceledi. (DHA)