YENİ teknolojilerin sergileneceği Antalya CityExpo Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, 8'inci yılında Türkiye Belediyeler Birliği'nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği koordinatörlüğünde Antalya Fuar Merkezi'nde sektör temsilcilerine kapılarını açacak. Pyramids Grup Fuarcılık ana organizatörlüğünde yüzlerce firmanın katılımıyla 28-30 Mart'ta düzenlenecek fuarı, belediye, valilik, kaymakamlık, kamu kurum ve kuruluşları başkanları, başkan yardımcısı ve birim amirleri, il özel idare genel sekreterleri ve yardımcıları, satın alma daire başkanları ve tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

Firmalar, fuarda belediye ve ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi yeni ürün gruplarını ziyaretçilere sunacak. Yurt dışından kardeş belediyeler ve tüm büyük şehir başkanları fuarda bir araya gelecek. Antalya CityExpo'da özellikle Arap ülkeleri ve Körfez ülkelerinden belediye başkan ve yöneticileri heyetler halinde ağırlanacak.

TANITIM TOPLANTISI

Fuarın tanıtım toplantısında Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği'nin üye sayısının 66 belediyeye ulaştığını anlattı. Bu fuara 66 belediyenin tamamının katılacağını aktaran Tütüncü, Türkiye'nin farklı yerlerinden büyükşehir belediyeleri ve belediyelerin ürettiği yeni hizmetlerin tanıtımı için fuarda stant açacağını söyledi. Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği'nin belediyelere farklı vizyon ve yol gösterici misyon ortaya koymasının en önemli amaçlardan biri olduğunu dile getirdi.

Fuarda belediyelerin 150 tedarikçiyle buluşacağını aktaran Tütüncü, 'Türkiye'de 3 binden fazla profesyonel ziyaretçi katılacak. Belediyeci, belediye başkanı ve belediye ile ilgili bürokratlar. Bunlardan 1000'i 5 yıldızlı otelde konaklayacak. Mart sonu nisan ayı başlarında Antalya keyifli bir şehir oluyor. Hem geçiş mevsimi, hem de tabiat güzelliği şehrimizi cazip kılan unsurlardan biri. Biz bu unsurlar içerisinde şehir ekonomisine katkı sağlayacak fuar oluşturduğumuzu düşünüyorum. Geçen yıllarda 15 binden fazla ziyaretçi ağırlayan fuarda bu yıl bu sayının üzerine çakacağımızı düşünüyoruz. Belediyecilik ve şehircilik anlamında Antalya'ya önemli bir marka ortaya koyma amacındaydık, gördüğümüz kadarıyla da bunu başardık. CityExpo Fuarı Antalya'da düzenlenen fuarların fuarcılık anlamında en profesyoneli, en iyisidir' dedi.

Vakit buldukça ülkedeki ve dünyadaki belediyecilikle ilgili gelişmeleri takip ettiğini ve geçmiş yıllarda CityExpo'da birçok yeniliği öğrendiğini anlatan Tütüncü, fuarın şehirciliğe ve şehirleşmeye katkısı olduğunu vurguladı. Tütüncü, fuarı ilerleyen yıllarda uluslararası boyuta taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. (DHA)