MUĞLA'NIN Datça ilçesinde yaşayan minyatür resim sanatçısı Aysel Gül, göz kamaştıran eserlerini 5'inci kez Antalyalı sanatseverler ile buluşturdu.Sanatçı Aysel Gül'ün minyatür resim çalışmalarının yer aldığı sergi Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilendi, Antalyalı sanatçılar, sanatseverler konuk sanatçıyı yalnız bırakmadı. Gül'ün, en zor ve sabırla çalışılan sanatlardan biri olan 'minyatür' eserleri hayranlıkla incelendi.

Karakalem, suluboya, yağlıboya resim yaparak resme başlayan Aysel Gül, son 8 yıldır da 'minyatür resim' çalışmaları yapıyor. Gül, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde dekoratif resim, Üsküdar Türk İslam Sanatları Merkezi, Bağlarbaşı Türk İslam Sanatları İhtisas Merkezi, Klasik Türk El Sanatları Merkezi ile TBMM Milli Saraylar Yıldız Şale Klasik Türk El Sanatları Merkezi'nde geleneksel minyatür resim eğitimleri aldı.

En büyük hayali geleneksel Türk sanatlarından 'minyatür'de iyi bir yere gelmek olan Aysel Gül, 'Minyatür, çok ince işlenmiş, küçük boyutlu resimlere ve bu tür resim sanatına verilen genel ad. Minyatür, Çinliler ve Türklerden sonra İranlılara, oradan da Avrupa'ya geçmiş bir sanat dalıdır. Kağıt, parşömen, fildişi gibi nesnelerin üzerine boya ve yaldızla süsleme şeklinde yapılan minyatür resimler gözden çok fikre hitap eder' diye konuştu.

Antalya'da 5'inci kişisel sergisini açmanın mutluluğunu yaşayan Aysel Gül'ün eserleri sanatseverlerin büyük ilgisini çekiyor. 30 eserin yer aldığı sergi 15 Eylül Cumartesi gününe kadar açık kalacak. (DHA)