Açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaymakam Murat Uz, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Rusya'nın Antalya Başkonsolosu OlegRogoza, Rusya'nın Antalya Konsolosu İvan Stepanov, Büyükşehir Demre Koordinatörü Birol Ekici, Rusya'nın Klintsi Şehri Şehir İdaresi Başkanı OlegPavloviç, Rus Milletvekili Vladimir İvanoviçVasilenko, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaş katıldı.

'5 MİLYON LİRALIK YATIRIM'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, '15 Kasım günü hortum felaketi nedeniyle Demre'deydim. Bugün güzel bir açılış için buradayım. Hortum felaketine uğrayan vatandaşlarımız için hükümetimizin gönderdiği 10 milyon liralık yardım Antalya Valiliği'nin kasasına bugün girdi. Yarın yardımın organizasyonu için bir toplantı yapacağız. Gelecek sezonda Demre'miz, tarım ve turizmde önemli bir atak yapacaktır. Bugün 8 ay önce temelini attığımız Noel Baba Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve Müze Caddesi düzenlemesi için toplam 5 milyon liralık yatırım yaptık. Yaklaşık 14 bin metrekarelik meydan yenileme yapıldı. 290 metrelik Müze Caddesi yenileme çalışması yapıldı. Yarı açık oturma alanları oluşturuldu. 67 dekoratif ağaç dikildi. Demre merkezi, çağdaş bir görünüme kavuşturuldu' dedi.

ADREY KARLOV ADI VERİLDİ

Demre'nin Noel Baba Anıt Müzesi'yle Türkiye ve Rusya dostluğuna büyük katkı yaptığını vurgulayan Başkan Türel, 'Rusya'nın Ankara Büyükelçisi AndreyKarlov, Türkiye ile Rusya arasındaki dostluğu bozmak isteyen hainler tarafından katledildi. Ancak Türkiye ve Rusya arasındaki dostluk gelişerek devam ediyor. Hainler amaçlarına ulaşamadı. Hainlerin tuzağı tutmadı. Demre'deki Müze Caddesi'nin adını 'AndreyKarlov Caddesi' olarak değiştiriyoruz. Bugün bu caddenin de açılışını yapacaktık. Eşi katılamadığı için bu açılışı erteledik. Önümüzdeki dönemde bu açılışı yapacağız. Bir Türk ve Türkiye dostu olan AndreyKarlov'un adını Demre'de yaşatacağız' diye konuştu.

SÜMER EZGÜ COŞTURDU

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Sonrasında Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü sahneye çıktı. Ezgü, konseri öncesi Atatürk'le ilgili hazırladığı vals ve Sarı Zeybek gösterisini izlettirdi. Çubuk Beli türküsü ile konserine başlayan Ezgü, Ege, Akdeniz ve Teke yöresi türküleriyle katılımcıları coşturdu. Türkülerle birlikte zaman zaman halay da çeken Sümer Ezgü'ye konsere katılanlar da eşlik etti. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan, türküleri ve dinamik performansıyla göz dolduran Sümer Ezgü, AndreyKarlov Caddesi'nin Türkiye ve Rusya'nın kardeşlik yolu, Noel Baba Meydanı'nın da Barış Meydanı olmasını diledi.(DHA)