ASILLARI İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi Koleksiyonu'nda yer alan ressam İbrahim Enez'e ait zihinlerde iz bırakan efsane sinema filmlerinin yağlıboya çalışmasıyla yeniden yorumlanmış afişleri Antalyalı sinema ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide, Enez'in 80x120 cm boyutundaki baskılardan oluşan 10'nu yerli, 20'si yabancı sinema filmi afişi yer aldı.

Büyük ilgi gören 'İz Bırakan Sinema Klasikleri Afiş Sergisi'nin açılış töreninde konuşan Orkun&Ozan Sanat Galerisi'nin sahibi ve sanat danışmanı Himmet Öcal, sergi sahibi İbrahim Enez'in rahatsızlığından dolayı açılışta bulunamadığını söyledi.

İbrahim Enez'in yeteneği ve afiş çalışmalarından övgüyle bahseden Himmet Öcal, 'İbrahim Enez'in, Antalya Uluslararası Film Festivali etkinliklerine bağımsız olarak katkıda bulunmak amacıyla yer verdiğimiz sinema afişleri sergisi, 2017-2018 sanat sezonunun da ilk sergisi oldu. İbrahim Enez, sinema filmlerini önce izleyip sonra da kompozisyon oluşturan bir sanatçımız. Enez'in, grafik Sanatlar Müzesi koleksiyonunda 14 yerli, 25 Amerikan sineması afişi, HorizonNejdet Akın koleksiyonunda 150 yağlıboya tablosu, Müjdat Gezen Tiyatrosu ile Necip Sarıcı Müzesi'nde de birçok eserleri daimi olarak sergileniyor' dedi.

Ressam İbrahim Enez'in 'İz Bırakan Sinema Klasikleri Afiş Sergisi', Orkun&Ozan Sanat Galerisi'nde 18 Kasım'a kadar pazar günleri hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek.(DHA)