ANTALYA Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Şehitler Anıtı'na kadar farkındalık yürüyüşü yapıldı. Farkındalık yürüyüşüne Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, özel bireyler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yürüyüş öncesi konuşan Burhanettin Hacıcaferoğlu, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak için kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan üniversite öğrencileri ve gençlik merkezi çalışanlarıyla bu yürüyüşü gerçekleştirdiklerini anlattı. Hacıcaferoğlu, 'Downsendromlular dediğimiz grup +1 kromozom sahibi olan sevgili kardeşlerimizdir. Bu özel bireylere özel eğitim vermemiz gerekir. Dolayısıyla tüm dünyayı sevgi üzerine kurmak gerekiyor. Dünyamızı sevgiyle büyütmemiz gerekiyor. Bu çocuklarımızı severek onları bu toplumun bir bireyi haline getirmeliyiz. Özel eğitimle bu çocukların ne kadar geliştiğini gören birisiyim' dedi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da özel eğitimli çocuklara haftada bir gün de olsa spor eğitimi verdiklerini aktaran Hacıcaferoğlu, 'Her pazartesi günü çocuklarımız geliyor. 32 antrenör eşliğinde farklı spor dallarında etkinlikler düzenliyoruz. Çocukların ailelerinden gelen geri dönüşlerden, onların çok mutlu olduğunu öğreniyoruz. Evdeki davranışsal hareketlerinde değişiklikler olduğunu söylüyorlar. Bunun da çocukların eğitiminde çok büyük bir araç olduğunu düşünüyoruz. Ailelerimize sesleniyoruz, lütfen özel çocuklarınızı spor branşlarına gönderin. İllerimiz ve tüm ilçelerimizde çocuklarımızın özel eğitim merkezleri hazır. Özel çocuklar sporla birlikte, eğitimlerini ve davranış değişikliklerine çok daha çabuk adapte olacaklar. Bugün değil her gün onların günü. Bu çocuklarımıza daha çok zaman ayırarak ve toplumun içerisine daha çok katarak o sevgi bütünlüğünü hep birlikte sağlarız' diye konuştu.

Farkındalık yürüyüşünün ardından Şehitlik Anıtı'nda 'Grup Hoyrat' sahne aldı. Özel bireyler ve öğrenciler doyasıya eğlendi. (DHA)