Yeni yıl kutlamaları ile özdeşleşmiş ve dünyaca ünlü bale toplulukları tarafından yeni yıl öncesi sahnelenen Fındıkkıran Balesi, Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından 30 Kasım Perşembe ve 2 Aralık Cumartesi Saat 15.00'te Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Tchaikovsky'nin bestelediği son bale olan eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a ait. Türkiye'nin en başarılı orkestraları arasında gösterilen Antalya DOB Orkestrası'nı şef Hakan Kalkan yönetiyor. Lale Balkan'ın sahne yönetmeni olduğu eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay, kostüm tasarımı Aydan Çınar ve ışık tasarımı Mustafa Eski imzasını taşıyor.

GÜÇLÜ DANSÇI KADROSU

Hazırlıkları devam eden eserde 'Şeker Perisi' rolünde Iaroslava Volkova ve 'Şeker Prens' rolünde Tolga Burçak izleyici karşısında olurken, 'Clara'yı Müge Ünal, 'Fındıkkıran Prens'i Tolga Burçak, 'Fındıkkıran'ı Umut Çaltekin, 'Drosellmayer'i Evren İskender, 'İyilik Perisi'ni Esra Taner ve 'Çiçek Valsi Prens'i Berkay Günay canlandıracak. (HABER MERKEZİ)