ANTALYA Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Değerler Eğitimi' temasıyla düzenlediği 6'ncı Genç Çınarlar Kısa Film Yarışması'nın ödül töreni, Vali Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve sinema sanatçısı Engin Çağlar'ın katılımıyla Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 103 filmin yer aldığı yarışmada, 6 dalda 16 film ödül aldı.

'GENÇLERİ ÖNEMSİYORUZ'

Törende konuşan Vali Karaloğlu, 'Gençlerimize çok önem veriyoruz. Dolayısıyla onların iyi yetişebilmesi için eğitime çok önem veriyoruz. Biz hep nüfusu genç bir ülke olmakla övünürüz. Ama son dönemde biz de nüfusu yavaş yavaş yaşlanan ülkeler arasına girmeye başladık. Genç nüfus tek başına yetmiyor, eğer iyi eğitilmiş genç nüfusumuz varsa o zaman biz, önde yürüyen ülkelerden oluruz' dedi.

Antalya'da bu yıl 'Okulum Yeteneğimi Keşfediyor' projesini başlattıklarını ifade eden Vali Karaloğlu 'Bu projede amacımız, çocuklara kitap bilgilerinin dışında hangi konularda yetenekleri varsa onları bulup yetenekleri üzerine geleceklerini inşa etmek. Projemizle ilgili taramalar tamamlandı' ifadelerini kullandı.

Bu yarışmanın da proje kapsamında değerlendirilebileceğini kaydeden Vali Münir Karaloğlu, geleceğin sinemacılarının bu yarışmalardan çıkacağının altını çizerek, 'Çocuklarımız tüm bilgileri çok çabuk kavrıyorlar. Bizden çok daha yetenekliler. Yeter ki biz, onların önlerini açıp ilgili oldukları alanlara doğru bir şekilde yönlendirelim' dedi.

Sanatta 50 yılını dolduran Engin Çağlar, sinema geçmişinin gösterildiği belgeselin ardından sahneye çıkarak, genç sinemacılara deneyimlerini aktardı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. (HABER MERKEZİ)