GSF bahçesinde fidan dikimiyle başlayan 'Hoş Geldin Nevruz' etkinliklerinde Dekan Prof. Dr. Osman Eravşar, akademisyenler ile öğrenciler zeytin fidanı dikti. 'Nevruz' konulu konferansta günün anlam ve önemi anlatıldı, fuayede Prof. Dr. Mezahir Avşar ile Dr. Öğretim Üyesi MerlanYeziyeva'nın küratörlüğünde uluslararası sanat sergisi açıldı.

GSF Müzik Bölümü öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan ergide konuşan GSF Dekanı Prof. Dr. Osman Eravşar, fakültenin 20 yıl önce 'Nevruz Bayramı'nda açıldığını hatırlatarak, 'Fakültemizin kuruluşunun yıl dönümlerini önemsiyoruz. Bugün mutlu bir günümüz. Çok sayıda öğrenci yetiştirip mezun ettik. Onurluyuz, gururluyuz. Daha nice 20 yıllar olsun' dedi.

Sergiye GSF'nin resim, heykel, seramik, geleneksel Türk sanatları, temel eğitim, grafik, moda tekstil tasarımı, fotoğraf, sahne dekorları ve kostümü, kültür varlıklarını koruma ve onarım, sinema-tv bölümlerinden akademisyenler ile farklı ülkelerden akademisyen sanatçıların 60 eseri yer aldı.

Prof. Dr. Osman Eravşar, sergilenen sanat çalışmaları inceledi, eser sahiplerinden bilgi aldı, serginin oluşmasına katkıda bulunan küratörler ile eser sahiplerine teşekkür belgesi verdi. (DHA)