KEPEZ Belediyesi, eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Esentepe Amir Ateş Semt Konağı yapıldı. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleriyle konağı inceleyen Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'Hababam Sınıfı' filminin çekildiği sınıfın kopyasını müze olarak burada oluşturacaklarını açıkladı.

ANILARI CANLANDIRACAK

Rıfat Ilgaz'ın 'Hababam Sınıfı' adlı kitabından uyarlanan ve Ertem Eğilmez'in yönettiği film serisini hatırlayanların yüzlerinde her zaman tebessüm oluştuğunu ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, Türk sinemasının unutulmaz oyuncuları Münir Özkul, Kemal Sunal ve Tarık Akan'ın silikon heykellerinin Hababam Sınıfı Müzesi'nde yer alacağını söyledi. Başkan Tütüncü, Hababam Sınıfı Müze fikrinin Esentepe Amir Ateş Semt Konağı'nı inceledikleri sırada ortaya çıktığını söyledi.

İLK ROBOTİK MERKEZ

Amir Ateş Semt Konağı'nda da internetli bilgisayar sınıfı, çocuk kütüphanesi, etüt merkezi ve meslek edindirme kursları açılacağını belirten Tütüncü, farklı olarak kodlama eğitim merkezi ve robotik sınıfın da olacağını duyurdu. Kodlama eğitiminin altyapısını tamamladıklarını açıklayan Hakan Tütüncü, bu eğitimin haftanın her günü verileceğini, bunların yanında Antalya'nın ilk robotik merkezini de burada oluşturarak Kepezli çocuklara dünya çocuklarıyla rekabet etme şansı sunacaklarını kaydetti.

HER YÖREDEN ESİNTİLER

Semt konağının kültür- sanat merkezi işlevi göreceğini de anlatan Tütüncü, ünlü bestekar Amir Ateş ile ilgili devamlı bir serginin yer alacağını söyledi. Çok amaçlı salonların birinde sıra geceleri, mahalle toplantıları gibi nostaljik etkinliklerin yapılacağını vurgulayan Hakan Tütüncü, diğerinde ise klasik faaliyetlerin yapılacağına değindi. Ayın belli günlerinde düzenleyecekleri sıra gecelerinde İstanbul'un müziğinden Şanlıurfa'ya, Diyarbakır türkülerinden İç Anadolu'nun bozlağına örneklerin yorumlanacağını ifade eden Tütüncü, 'Burası her yönüyle eğitim, kültür ve sanatı merkezine almış, belediyemizin rafine bir yeri ve güzel bir model olacak. Yakında vatandaşlarımızın da hizmetine açacağız' dedi.(DHA)