ANTALYA'DA yaşayan sanat tutkunu Rahime Halide Soysal, gençlik yıllarında resim ve desenler çizerek kendisini geliştirdi. Sanatın birçok dalında ünlü hocalardan eğitim aldı. Katıldığı ulusal ve uluslararası resim yarışmalarında dereceler elde etti, sanat etkinlikleri organize etti. Azmiyle herkesi kendisine hayran bırakan Rahime Halide Soysal, bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlandı, 1995'de Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İşletme Bölümü'ne başladı, 1997 yılında mezun oldu. Ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni girdi, 2000 yılında da diplomasını aldı.

SANAT EĞİTİMLERİ VERDİ

Rahime Halide Soysal, bu arada Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı hobi atölyelerinde farklı fakültelerden öğrencilere, Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) merkezlerinde, ayrıca kendisine ait atölyesinde de genç ve yetişkinlere resim, ahşap boyama ve batik (kumaş boyama), seramik eğitimleri verdi. Tarihi Kaleiçi semtinde sanat sokağı da açan Soysal, güzel sanatlar lisesi ve fakültesine de öğrenci yetiştirdi.

HAYALİNE KAVUŞTU

Akademisyen sanatçı kimliğine kavuşan Rahime Halide Soysal, 'En büyük hayalimdi' dediği sanat merkezini açtı. Yüzüncü Yıl Bulvarı'nda Akdeniz Apartmanı'nda açtığı Soysal Sanat Merkezi'nde sanat eğitimleri vermeye başlayan Rahime Halide Soysal, sınıflandırdığı merkez de sergiler de açacak. Soysal, merkezdeki sanat etkinlikleriyle Antalya'nın kültür sanat yaşamına katkıda bulunacak. Soysal, 'Bundan sonraki yaşamımda geleceğin resim ve tezhip sanatçılarını yetiştireceğim' dedi.(DHA)