KONYAALTI Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü dolayısıyla farklı etkinlikler düzenledi. 'Güç ve Kadın' temalı resim yarışmasının ardından Konyaaltı Belediyesi Kadın Sanat ve Eğitim Lokali'nde 'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İz Bırakan Kadınlar' fotoğraf sergisi açıldı, panel düzenlendi. Açılış törenine Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Sadi Kan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Serap Kocaoğlu ve Türkiye'nin ilk kadın fenercisi Fatma Doman ile Konyaaltı Belediyesi Kadın Sanat ve Eğitim Lokali'nde eğitim gören kadın kursiyerler katıldı.

'ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM'

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, konuşmasında Kurtuluş Savaşı'ndan bugüne kadınların her zaman erkeklerin yanında mücadele içinde yer aldığını söyledi. 'Bizleri bu günlere getiren tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum' diyen Başkan Muhittin Böcek, '8 belediye meclisi kadın üyemiz var. Belediyemizde görevli kadın birim müdürlerimiz var. Biz kadınlarımıza her zaman destek olduk, onların yanındayız. Bugünde tarihe iz bırakmış 40 kadının hayat hikayelerinin anlatıldığı fotoğraf sergisinin açılışını yapıyoruz. Bu düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum' diye konuştu.

Genç yaşta eşinin vefat ettiğini ve 3 çocuğunun yükünün omuzlarına bindiğini belirten ise Fatma Doman, büyük mücadeleler neticesinde, fenerci olan eşinin yerine, göreve başladığını söyledi. Fatma Doman, 'Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İz Bırakan Kadınlar' konulu fotoğraf sergisinde kendisine de yer verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından davetlilerle açılış kurdelesini kesen Başkan Böcek, Fatma Doman ile sergi alanını gezdi. (DHA)