KEPEZ Belediyesi ile Memorial Antalya Hastanesi işbirliğinde DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide, kanser tedavisi gören ya da tedavileri devam eden hastaların yaptığı eser sergilendi. Büyülü Fırçalar ile Hayata Bir Renk, Bir Dokunuş' adlı serginin açılışını Memorial Antalya Hastanesi Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özaydın, eser sahipleri birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, 'İlk defa kliniğe gelen bir hastanın eline fırçayı verdiğimizde çok mutlu oluyor, o zor kliniği kendi evi gibi hissediyor. Yetenekleri ortaya çıkınca da yaşam kalitesi artıyor. Fırça izlerinde hastanın yüreğindeki güzellikleri görüyoruz. Sanatla uğraşan hastamız kendisini çok iyi hissediyor, sanattan güç alıyor, hayata sımsıkı tutunuyor' dedi.

Memorial Antalya Hastanesi'nin sanat danışmanı sanatçı Cengiz Erdoğan da halen tedavi gören ve tedavisi bitmiş hastaların klinikteki sanat çalışmalarına katıldıklarını, karakalem, yağlıboya, suluboya resmin yanı sıra farklı dallarda el sanatları çalışmaları yaptıklarını, eser ürettikçe büyük keyif aldıklarını ve mutlu olduklarını söyledi.

Açılışın ardından katılımcılar galeride canlı performans sergiledi. Resim ve değişik objeleri boyama, süsleme çalışmaları yapan katılımcılar, eserlerini, 'Biz kanserden değil, kanser bizden korksun' sloganıyla ürettiklerini anlattı.

Sergi açılışından sonra galerinin kantininde müzik dinletisi ve dans gösterileri de yapıldı. Hasta ve yakınları şarkılara eşlik etti, gösterileri izleyerek keyifli anlar yaşadı.(DHA)