KEPEZ Belediyesi'nin bu yıl 4'üncüsü düzenlediği Ulusal Müzik Ödülleri'nin final gecesiyle sona erdi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve eşi Dr Ayşe Tütüncü'nün ev sahipliği yaptığı final gecesine, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ile çok sayıda davetli katıldı.

'Sahne Sırası Sende' sloganıyla genç müzisyenlere yeteneklerini sunma imkanı sunan yarışmanın jürisinde yer alan, Eurovision Şarkı Yarışması'nda 1975 yılında Türkiye'yi 'Seninle Bir Dakika' şarkıyla temsil eden Semiha Yankı ile 'Kan ve Gül' şarkısıyla tanınan İskender Doğan da yarışmacılara moral verdi.

Türk Anadolu rock ve pop müziği türünde 70'li yılların nostalji şarkılarının seslendirildiği yarışmaya, Antalya, Burdur, Isparta, Konya, Ankara ve çeşitli ilçelerden 15-25 yaş arası 187 aday başvuru yaptı. Ön eleme ve yarı finalin ardından 14 aday finale kaldı.

CANLI PERFORMANS

Final gecesinde yarışmacılar, siyah-beyaz televizyonların ve 70'li yılların ses sanatçılarının fotoğraflarının kullanıldığı sahneye davet edildi. Genç müzisyen adayları, 70'li yılların nostalji şarkılarını jürinin önünde canlı olarak seslendirdi. Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise tebrik ettiği 14 finaliste gitar hediye etti. Yarışma sonunda Beyza Başpınar, 'Sana Vurgunum' şarkısıyla birinci, Pelin Uzun 'Sultan-i Yegah' şarkısıyla ikinci, Mesut Melih Gökçe de 'Ya Sonra' adlı eseriyle üçüncü oldu.

Birinciye 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL para ödülü verildi. (DHA)