Avrupa Birliği fonları tarafından desteklenen 'Kafandakini Çek' projesi kapsamında, Türkiye, Almanya ve Estonya'dan 30 kişi Patara Mahallesi'nin Yalı mevkiinde kamp kurdu. Erasmus projesi olan Kafandakini Çek, kişi başı yaklaşık 400 Euro destek aldı. 10 gün Kaş'ta kalacak olan gençler, gruplar oluşturarak kısa metrajlı filmler çekecek. Filmlerin konusu tamamıyla gençler tarafından belirlenecek ve istenilen zaman dilimi içinde çekilecek.

Proje Koordinatörü Levent Aslan, 'Projenin merkezi ve adresi Almanya. Biz proje merkezi olarak her yıl değişik ülkelerden proje ortakları seçiyoruz. Tek koşul, katılımcıların 18-30 yaş grubundan olması. Projeye gençler başvuru yapıyor. Bu yıl proje ortağı olarak Türkiye ve Estonya'yı seçtik. Kampımızın ilk iki gününde tanışma toplantıları yapıldı. Katılımcılara uzman arkadaşlarımız tarafından ses, ışık ve kamera dersleri verildi. Kampın üçüncü gününde genç arkadaşlarımız, kendi aralarında gruplar oluşturarak kafalarındaki filmi çekmeye başladı' dedi.

Projenin amacının farklı ülkelerden gelen gençleri tanıştırmak, kendi aralarında kültürel iletişim sağlamak, farklı kültürleri ve ülkeleri tanıtmak olduğunu vurgulayan Levent Aslan, 'Bu kamp boyunca yabancı dil bilgileri gelişecek. Özellikle yetenekli ama ekonomik durumu iyi olmayan gençlerimiz, bu proje sayesinde kısa metrajlı filmler çekebilmekte. Yeteneklerini ortaya koymakta. Çekilen filmler festivallerde gösterilecek. Sosyal medya hesaplarına yüklenerek, geniş bir kitleye izletilebilecek. Gençlere 10 gün içinde edindikleri bilgi ve becerileri yansıtan sertifikalar verilecek. Bu sertifika sayesinde gençler, gelecekte iş sahibi olabilecek. Ayrıca boş zamanlarımızda, çevre temizliği gibi farklı etkinlikler yapacağız' diye konuştu. (DHA)