KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu yıl Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir' sözüyle 24 Kasım Cuma günü 8'inci kez kapılarını açacak Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'nın tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Konyaaltı Belediyesi'ndeki toplantıyı çok sayıda basın mensubu takip etti. Fuar hakkında bilgi veren Başkan Böcek, böylesine önemli bir organizasyonu yeniden kitapseverlerle buluşturdukları için son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

Konyaaltı Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi normal çalışmaların dışında kültürel etkinliklere de devam ettiklerini söyleyen Başkan Böcek, sözlerine şöyle devam etti: 'Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'na herkesin bildiği gibi Kent Meydanı'nda küçük bir çadırın içinde başladık. Daha sonra Mustafa Akaydın'ın katkılarıyla Cam Piramit'te yaptık. Menderes Türel'in katkılarıyla 7'ncisini gerçekleştirmiştik. 8'incisini ise bu yıl İl Sağlık Müdürlüğü'nün yakınlarında inşa ettiğimiz 3500 kişilik Fuar ve Kongre Merkezimizde gerçekleştireceğiz. 210 kitapevi, 52 stant ile fuarımızda yerlerini alacaklar. Yazar sayımız her geçen gün artıyor. Elleri öpülesi öğretmenlerimizin günü olan 24 Kasım Cuma günü, saat 15.00'de Antalya protokolümüzle, kitapseverlerle, yazarlarımızla bu kültür şöleninin açılışını gerçekleştirileceğiz. Sabah 10.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında fuarımız açık kalacak. 100'ün üzerinde imza etkinliği var ve söyleşiler de olacak. 10 gün sürecek ve 3 Aralık'a kadar devam edecek. Başta Antalya Valimiz olmak üzere, kitap fuarına katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.'

'TÜRKİYE'DE İLK 3'E GİRDİK'

Antalya'daki kitapevleri ve kırtasiyecilere fuar alanında stant verilmediğine ilişkin iddialara da yanıt veren Başkan Böcek, 'Antalya'da 430 civarında kitapçı ve kırtasiye var. Takdir etmek gerekir ki bunların tamamına yer vermek mümkün değil. Birkaçına yer bulsak, bu daha büyük bir sorunu beraberinde getirir. Biz Kırtasiyeciler Odası Başkanı ile görüştük. Oda'ya bir yer ayarladık. Orada kendi tanıtımlarını yapacaklar. Biz bu yılın çalışmalarına 1 yıl önce başlıyoruz. Ancak onları talebi daha yeni geldi. Olumlu cevap vermemiz bu gibi nedenlerden dolayı mümkün değildi. Bu fuar biter bitmez 2018 yılının çalışmalarına başlayacağız. Fuarımız Türkiye'de ilk 3'e girdik. Kitap satışı ve ziyaretçiyle ilgili.

Bu fuar işi o kadar basit değil. TOBB'un kontrolünde yapılıyor. Gelip bizi denetliyorlar ve sonrasında yapıp yapamayacağımıza izin veriyorlar. Adres değişikliği ile ilgili bile baya uğraştık. Bu işi yapmak kolay değil. Herkesi memnun etmeyle ilgili değil. Böyle olduğu takdirde olay ticariye döner ve fuar güzelliğini kaybeder' dedi.

'AKDENİZ'DE ÖNCÜYÜZ'

Kitap Fuarımızdaki başarı nedeniyle birçok il ve ilçeye öncülük ettiklerini söyleyen Başkan Böcek, 'Acıpayam Belediye Başkanı ziyaretimize geldi ve bu kitap fuarını nasıl yaptığımızı sordu. Bütün tecrübelerimizi aktardık ve Acıpayam'da kitap fuarını hayata geçirdik. Aynı şekilde Isparta'ya da destek olduk. Akdeniz Bölgesi'nde kitap fuarlarına yön verip, öncülük ediyoruz' dedi. Kitap Fuarı'ndaki güvenlikle ilgili bilgi de veren Başkan Böcek, sözlerine şöyle son verdi: 'Fuarımıza Doğu Perinçek gibi siyasi kimliği olan kişiler de gelecek. Emniyet güçlerimize gerekli bilgileri verdik. Bizde belediye olarak güvenlik önlemlerini alacağız. Ve bu etkinliğimizin olaysız bir şekilde tamamlamak için çalışacağız.' (Abdullah ÖZKAN)