Geçtiğimiz aylarda Elmalı Belediyesi ile 'Konyaaltı'ndan Elmalı'ya Kültür Gezileri' protokolü yapan ve Elmalı'ya gezi düzenleyen Konyaaltı Belediyesi, şimdide ören yeri gezileri düzenlemeye hazırlanıyor. Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) ile 'Kültürel Miras Farkındalık Gezileri' protokolü yapan Konyaaltı Belediyesi, ilk geziyi 24 Aralık Pazar günü Karain Mağarası ve Termessos Antik Kentine düzenliyor.

Elmalı'ya düzenli olarak kültür gezileri düzenlediklerini ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören bu gezilerin kapsamını genişletmek istediklerini söyledi. Bu düşünceyle ANKA ile 'Kültürel Miras Farkındalık Gezileri' protokolü yaptıklarını dile getiren Muhittin Böcek arkeolog, sanat tarihçi ve epigraf kişiler rehberliğinde her ay ören yeri gezisi düzenleyeceklerini söyledi. Muhittin Böcek, bu gezilerin sırasıyla Myra St. Nikolas Kilisesi, Attaleia-Korykos ve Kaleiçi, Perge-Aspendos Antik Kenti, Limyra Antik Kenti ve Antalya Müzesi gibi tarihi alanlara yapılacağını kaydetti. Başkan Böcek, başvuruların Konyaaltı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden yapılabildiğini bildirdi.

Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) Başkanı Selda Baybo ise Konyaaltı Belediyesi'yle yaptıkları protokol kapsamında ören yeri ve müzelere geziler düzenleyeceklerini söyledi. Bunun da Antalya'nın tarihini anlamak adına son derece önemli olduğunu ifade eden Selda Baybo, Başkan Muhittin Böcek'e de destekleri için teşekkür etti.(İHA)