MANAVGAT Belediyesi ve AÜ işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı. 9-29 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen Taş Heykel Sempozyumu için Yukarı Pazarcı Mahallesi Manavgat Irmağı kenarında hazırlanan açık hava atölyelerinde açılış töreni düzenlendi. Törene, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Osman Eravşar, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, sanatseverler, heykeltıraşlar ve Manavgat halkı katıldı.

6 YERLİ 6 YABANCI

6'sı yerli 6'sı yabancı olmak 12 heykeltıraşın sanatlarını icra edeceği sempozyum Yukarı Pazarcı ırmak kıyısında devam edecek. Sempozyuma Yunanistan'dan AntonisMyrodios, Rusya'dan AnnaSosenskaya, Bulgaristan'dan RafailGeorgiev, İtalya'dan Simone De Lorenzo, İran'dan EsfondyarMoradpour, Azerbaycan'dan Hokume Seferli Ağasoy katılırken Türkiye'den Tolga Yurtözveri, Mustafa Bulat, Suat Karaaslan, Ayşe Sibel Kedik, Hanife Yüksel ve Rahmi Atalay katıldı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, daha çağdaş bir kent olmanın birinci kuralının sanatsal etkinliklere önem vermek olduğunu belirterek, bu yüzden her zaman sanatı ve sanatçıyı desteklediklerini söyledi. Önceki yıllarda yapılan heykel sempozyumlarında üretilen eserleri, büyük bir gururla kentin değişik noktalarına yerleştirdiklerini belirten Başkan Sözen, bu yıl heykeltıraşlar tarafından yapılacak 12 eserin de Manavgat halkına armağan edileceğini söyledi.

SONSUZA DEK YAŞASIN

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan vekili Prof. Osman Eravşar da Manavgat Taş Heykel Sempozyumu'na katkı vermekten mutlu olduklarını belirterek, bunu Manavgat'ın hak ettiğini söyledi. Manavgat'ta üretilen eserlerin toplumsal gelişmeye katkı vereceğini vurgulayan Eravşar, bu sanatı izleyenlerin haz duygusunun gelişeceğini kaydetti. Eravşar, 'Sanatın toplumun her alanına yansıtılması çok önemli. Plastik sanatların kalıcı olacağına inanıyoruz. Üretilen eserler, Manavgat'ın kentsel kimliğine de katkı sağlayacak. Çünkü bir kent sadece binaları ile değil içinde üretilen sanat eserleriyle de değer kazanır. Bu eserlerin dünya durdukça Manavgat'ta sonsuza dek yaşamasını temenni ediyorum' dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Prof. Dr. Osman Eravşar, sembolik olarak çekiçle taş yontarak sempozyumun açılışı yaptı. (DHA)