MANAVGAT Belediyesi tarafından bu yıl 11-14 Temmuz'da 8'incisi düzenlenecek Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, barış ve dostluğa çağrı yapmak adına motosiklet festivalinin yanı sıra yaz döneminde ilçede 10-12 Ağustos'ta 22. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali, 15-22 Eylül'de de 17. Side Dünya Müzikleri Kültür ve Sanat Festivali'nin düzenleneceğini dile getirdi.

Başkan Sözen, motosiklet festivalini son derece önemsediklerini vurguladı. Ülke genelinde sadece müzik dinletisi ile küçük aktivitelerle festivallerin yapıldığına değinen Sözen, motosiklet festivalinin ülkede farklılıkları ortaya koyarak alışılmışın dışında etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Festivale Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkedeki 120 spor kulübünden aileleriyle 4 bin civarında motosiklet tutkununun geleceğini belirten Sözen, etkinlik kapsamında Haluk Levent, Manuş Baba, Gripin'in sahne alacağını söyledi. Sözen, festivalde dünyaca ünlü motosiklet şovmeniTrogerMokus'un gösteri yapacağını da anlattı.

İlçe için ayrı bir öneme sahip Manavgat Barış Suyu Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yıl 22'ncisinin yapılacağına dikkati çeken Sözen, festivalde günde 40 bin insanın etkinliklere katılacağını aktardı. Sözen, festivalde Cumhuriyet Meydanı'nda oluşturulacak Barış Köyü'nde yapılacak etkinliklerin yanı sıra Hadise, Serdar Ortaç, İrem Derici, Yüksek Sadakat'in sevenleriyle buluşacağını anlattı. (DHA)